Ljubljanainfo
Tor, 9.5.2023 17:53
V trgovinah Hofer v Murski Soboti danes možno samo plačevanje z gotovino. Pri odgovornih preverjamo, kakšne težave so se pojavile.

Na uredništvo Sobotainfo se je obrnil bralec, ki se sprašuje, zakaj danes v trgovinah Hofer ni možno brezgotovinsko plačevanje.

V Hoferju možno samo plačevanje z gotovino

Kot je zapisal bralec Sobotainfo, je nakupoval v trgovini Hofer na Lendavski ulici v Murski Soboti, ko je želel izdelke plačati s kartico, pa mu je prodajalka dejala, da ne sprejemajo kartic, ampak je možno samo plačevanje z gotovino.

Dodal je, da je za tem v trgovini Spar, ki je le nedaleč vstran od trgovine Hofer, s kartico normalno plačal. 

Ker smo želeli preveriti, ali so navedene informacije resnične, smo se odpravili do omenjene trgovine.

Že na vhodu smo opazili obvestilo, ki kupce obvešča o tem, da kartična plačila ne delujejo ter da sprejemajo samo gotovino. O tem pa vse kupce na blagajni jasno obvesti še prodajalka. 

Podobno naj bi sicer bilo tudi v ostalih poslovalnicah Hofer. Eden izmed bralcev Sobotainfo je zapisal, da s kartico ni mogoče plačati tudi v trgovini Hofer v Lendavi.

Kaj odgovarja Hofer?

Za točen vzrok, zakaj ne deluje kartično plačilo, smo se obrnili tudi na Hofer Slovenija in jih povprašali o tem, kakšne težave so se pojavile ter kdaj bo plačevanje s kartico ponovno omogočeno.

Kot so nam pojasnili, so imeli danes v trgovinah Hofer res nekaj izzivov pri plačilih s karticami, vendar sedaj ponovno vse deluje.

»Za vse nevšečnosti se našim kupcem iskreno opravičujemo, saj si venomer prizadevamo, da bi jim nakup v trgovinah Hofer predstavljal prijetno izkušnjo,« so za Sobotainfo zapisali pri Hofer Slovenija.

Starejše novice