Slika je simbolična.
Selma Špendl
Pon, 17.10.2022 09:36
S hipodroma Stožice je včeraj pobegnil konj s kočijo ter ob tem poškodoval tri osebna vozila.

V nedeljo popoldne je s hipodroma Stožice pobegnil konj s kočijo, ki je na svoji kratko živeči pustolovščini galopiranja skozi ljubljanske ulice poškodoval tri osebna vozila.

Policisti, ki so so bili nekaj po 13. uri obveščeni o pobeglem konju, pravijo, da naj bi se žival odpravila do rondoja Tomačevo, od koder jo je naprej mahnila po levem vozišču po Štajerska cesti na Brnčičevo ulico.

»Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da se je žival splašila ter pobegnila do rondoja Tomačevo, nato pa po levem vozišču po Štajerski cesti na Brnčičevo ulico. Policisti so konja izsledili, prav tako pa je konja opazil policist konjenik v prostem času, ki je uspel konja umiriti in zadržati na kraju,« 

pojasnjujej o pripeljaju na Policijski upravi Ljubljana.

 

Konj, ki po doslej znanih podatkih ob svoji pustolovščini ni bil poškodovan, je med svojim dirjanjem po prestolnici s kočijo povzročil škodo na treh osebnih vozili. 

Policisti za zdaj nadaljujejo z nadaljnim zbiranjem obvestil in ugotavljanjem morebitne škode. Preplašenega konja so vrnili v hipodrom od koder je pobegnil.

Po zaključeni preiskavi bodo ukrepali skladno z zakonodajo.

Starejše novice