Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Čet, 21.9.2023 16:00
Odpadki se kopičijo s takšno hitrostjo, da jih je težko dohajati.

Potopne zbiralnice, ki so posejane po Ljubljani, so nemalokrat prepolne. Ker odpadkov vanje ni mogoče odlagati, se dogaja, da se ti kopičijo kar tam.

Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Voka Snago se trudi s povečanjem praznjenja ter prisotnostjo ekip za čiščenje neposredne okolice podzemnih zbiralnic odpadkov.

Na delu pa je tudi Inšpektorat Mestne uprave Mestne občine Ljubljana, čigar inšpektorji bodo dnevno v popoldanskem času izvajali nadzore. 

Očitno pa so najbolj »na udaru« zbiralnice odpadkov pred ljubljansko mestno hišo – neuradno zato, ker vanje romajo odpadki iz okoliških lokalov.

Nalepke niso obrodile sadov

V Voka Snagi ugotavljajo, da so podzemni zabojniki na številnih lokacijah v Ljubljani v zadnjem času postali mesta stalnih črnih odlagališč.

»Ob podzemnih kolumnah so odložene vrečke z odpadki, predvsem zaradi nedovoljenega in nepravilnega odlaganja komunalnih odpadkov. Izvajalec javne službe večkrat dnevno, vse dni v tednu odvaža nepravilno odložene odpadke ob podzemnih zbiralnicah.

Dogovorjeno je, da bo ob vsakem odvozu nepravilno odloženih odpadkov opravljeno čiščenje in odstranjevanje drobnih odpadkov.«

Pogosto se dogaja, da delavci Voka Snage teh lokacij ne uspejo očistiti tako hitro, kot so vnovič zasmetene.

»V upanju, da se bo stanje izboljšalo in, da bodo uporabniki/občani bolj spoštovali pravila odlaganja, so bile na nadzemne kolumne nameščene nalepke/ opozorila, da je odlaganje odpadkov (vreč, kosov embalaže in podobno) poleg podzemnih zabojnikov prepovedano.«

Žal pa ugotavljajo, da neznani storilci kljub temu nadaljujejo nedovoljeno početje.

Mešane komunalne odpadke lahko sicer v podzemne zbiralnice odlaga kdorkoli, ki ima dostop s kartico.

Komentarji (1)

Maro (ni preverjeno)

Se bulancane se mi hrbet, saj so umsko prepričani da živijo v najlepšem mestu na svetu.Pol pa naj imajo te smeti.

Starejše novice