Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Pet, 1.9.2023 13:58
Obvoz za vozila je urejen preko avtoceste in hitre ceste med avtocestnima priključkoma Sneberje in Nove Jarše, pri čemer vinjeta ni potrebna.

Zaprt je približno kilometer Šmartinske ceste od križišča Šmartno in Tomačevo do Sneberske ceste, pri čemer je bila popolna zapora sprva napovedana do septembra.

A kot so za STA pojasnili na direkciji za infrastrukturo, je izvajalec, podjetje Komunalne gradnje, julija podal vlogo za podaljšanje roka, in sicer zaradi težav pri pridobivanju dovoljenj za začasne prometne ureditve med gradnjo.

Gradnja na Šmartinski cesti je namreč sovpadala z rekonstrukcijo avtocestnega priključka Nove Jarše, zaradi česar ni bilo možno izvajati del pod popolno zaporo.

Na začetku se je delalo le pod kratkimi zaporami z izmenično enosmernim prometom, kar pa ni zadoščalo za normalno in pravočasno izvedbo, so dodali na direkciji.

»Poleg tega celotna izvedba niti ni možna brez popolne zapore, saj na delu, kjer je trasa precej zakrivljena, objekti pa tik ob cesti, ob prometu ni mogoče kopati globokih jarkov za komunalno infrastrukturo,« so pojasnili. Možnost popolne zapore je bila šele po odprtju priključka Nove Jarše.

Popolna zapora je tako predvidena do 31. oktobra, rok dokončanja vseh del pa je 29. december.

Starejše novice