FOTO: Spar Slovenija
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 29.3.2021 11:00
Med epidemijo se je odnos do onesnaževanja še poslabšal. Tako so ob čistilni akciji ta konec tedna iz Ljubljanice potapljači potegnili tono odpadkov, med njimi pa celo vrečo registrskih tablic.

Kot smo že poročali, je konec tedna potekalo tradicionalno čiščenje Ljubljanice. Člani Društva za podvodne aktivnosti Vivera in Slovenska potapljaška zveza so izvedli že 30. čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij. Akcijo, ki je potekala v vikendu po svetovnem dnevu voda, je že četrto leto zapored podprlo tudi podjetje Spar Slovenija

Skupno so iz Ljubljanice potegnili približno tono odpadkov.

V jubilejni 30. ekološko-čistilni akciji Ljubljanica 2021, je sodelovalo 25 potapljačev Slovenske potapljaške zveze, pa tudi gasilci, reševalci, ribiči in ostali prostovoljci. Kljub vsem izzivom, ki so jih prinesle izredne razmere, so Ljubljanico očistili od Ribiškega doma Barje na Livadi do Gradaščice.

Akcija se je izkazala za uspešno, saj so iz reke na kopno potegnili tono odpadkov, med katerimi so bili prometni znaki, koši za smeti, kolesa in celo vreča registrskih tablic.

Iz Visit Ljubljana so za Ljubljanainfo povedali, da je 30 avtomobilskih tablic policija že prevzela.
 

Predsednik potapljaškega društva Vivera Miro Potočnik, ki je bil pred 30 leti pobudnik prve akcije čiščenja Ljubljanice, je ob zaključku povedal: »Potapljači svojo ljubezen do potapljanja združujemo z ljubeznijo do narave tako, da vsako leto čistimo jezera, reke in morje, ki so velikokrat prepolni odpadkov in drugih predmetov, ki vanje ne sodijo. Zelo me veseli, da je Spar Slovenija tudi v pandemiji koronavirusa podprl potapljače in vse ostale prostovoljce pri čiščenju Ljubljanice. Njihova podpora nam daje vzpodbudo za nadaljnje akcije.«

V primerjavi s predhodnimi čistilnimi akcijami Ljubljanice je bilo letos odpadkov nekoliko manj.

FOTO: Spar Slovenija

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice