Slika je simbolična.
Ptujinfo
Pon, 4.12.2023 20:00
Vinogradniki so strastni in predani kmetje, ki se ukvarjajo z gojenjem vinske trte in pridelavo grozdja. Vsak, ki obožuje vino, ima tudi svojega najljubšega. Kdo je vaš? Na čigavo vino prisegate?

Vinogradništvo je tradicionalna dejavnost, ki se prenaša iz roda v rod in zahteva posebno znanje in skrbnost. Vinogradniki so tesno povezani z naravo in se zavedajo, kako pomembno je ohranjanje ekosistema za kakovostno pridelavo vina.

Skrb za vinograd je zahtevna naloga, ki zahteva nenehno pozornost. Vinogradniki morajo spremljati različne faze rasti trte, od sajenja do obiranja. Pravilno obrezovanje trt, uporaba gnojil in nadzor nad škodljivci so ključni dejavniki za uspešno pridelavo grozdja.

Poleg dela v vinogradu in kleti so vinogradniki pogosto tudi ambasadorji svoje vinske regije. Kateri je vaš najljubši?

Bralci Ljubljanainfo izbirate naj vinarja. V spodnjem obrazcu predlagate naj vinarja ali vinarsko družino, na katero prisegate. 

Kako izberemo naj vinarja ali vinarsko družino?

Zbiranje predlogov za najboljšega vinarja ali vinarsko družino traja do nedelje, 10. decembra, do polnoči. V uredništvu bomo nato izmed vseh predlogov zbrali največkrat predlagane.

Za tem boste ponovno na vrsti vi. Predlogi, ki jih boste predlagali največkrat, bodo šli na glasovanje. Tisti z največ glasovi bo prejel laskavo titulo naj vinarja po izboru bralcev.

Starejše novice