Foto: Bobo
Pia Seidl
Pon, 13.3.2023 11:40
Na pobudah meščanov je meščan predlagal uvedbo brezplačnega manjšega avtobusa, ki bi krožil po nakupovalnem središču Rudnik.

Meščan je na pobudah meščanov Mestni občini Ljubljana predlagal uvedbo manjšega avtobusa v okolici nakupovalnega središča Rudnik, ki bi omogočal lažji dostop težje gibljivim, starejšim, nosečnicam in ostalim ljudem brez avtomobila.

Uvedba manjšega avtobusa za razdaljo, ki po mnenju meščana ni zanemarljiva

Na pobudah meščanov je zapisal:

»Glede na to, da proga 27 ne vozi po celotnem nakupovalnem središču Rudnik (verjetno težave z infrastrukturo) predlagam uvedbo brezplačnega (ali pa v sklopu sistema Ljubljanskega potniškega prometa (urbana) manjšega avtobusa (prašiček) ali pa kavalirja, ki bi krožil po Nakupovalnem središču Rudnik in omogočal lažji dostop težje gibljivim, starejšim, nosečnicam in ostalim brez avtomobila (vemo, da je proga 27 kar dobro obiskana v nakupovalnem središču Rudnik, kar lahko preverite).«

Razdalja med Rutarjem in rdečimi poslovnimi stavbami je dober kilometer - kar pa ni zanemarljivo.

Kaj odgovarjajo z ljubljanske občine?

Meščan je prejel odgovor z Mestne občine Ljubljana. Zapisali so, da je linija 27 zasnovana na ta način, da ima vsak posameznik možnost dostopa do vseh trgovin. Dodajajo, da nobena točka ni oddaljena več kot 500 metrov.

»Trasa linije 27 je zasnovana tako, da imajo že sedaj potniki možnost dostopa do vseh trgovin v nakupovalnem centru in okolici.

Postajališča linije 27 so namreč umeščena tako, da nobena točka nakupovalnega središča od postajališča ni oddaljena več kot 500 metrov. Razdalja najbližjega postajališča do tako imenovanih rdečih poslovnih stavb je približno 350 metrov, do Rutar centra pa približno 480 metrov.«

Uvedba dodatnega krožnega mini avtobusa ni predvidena.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice