Anonimnež (ni preverjeno)
Tor, 20.12.2022 15:10
Na servis ljubljanske občine Pobude meščanov je bila naslovljena pobuda zaskrbljenega prebivalca in starša.

Prejšnji teden smo poročali o pobudi prebivalcev Trubarjeve ulice v Ljubljani, ki izražajo nezadovoljstvo nad tamkajšnjim podhodom, ki se nahaja v neposredni bližini bivše tovarne Rog. 

V podhodu, ki je služil predvsem v času slabih vremenskih razmer igri otrok iz okoliških blokov, naj bi se naselila dva odvisnika od mamil in alkohola, ki naj bi med drugim malo in veliko potrebo opravljala kar na tla.

»V tunelu ste vse nasmetila s cigareti, piksnami, smetmi ... Malo in veliko potrebo opravljata kar na tla, da vse zaudarja,« je prejšnji teden ogorčeno zapisal eden izmed zaskrbljenih staršev in prebivalcev tistega območja.

Na Ljubljanainfo smo preverili, ali se omenjena odvisnika še vedno zadržujeta v podhodu in kakšna je situacija omenjenega območja.

Pohod ostaja okupiran

Pohod pod Univerzo Sigmunda Freuda na Trubarjevi ulici, ki je še ne dolgo nazaj služil brezbrižni igri otrok iz okoliških blokov za zdaj še vedno ostaja v opisanem stanju.

V zgodnjih jutranjih urah smo sicer v omenjenem podhodu opazili spati le enega izmed dveh omenjenih odvisnikov, ki naj bi se zadrževala na tamkajšnjem območju. 

Po poročanju prebivalcev tistega dela Trubarjeve ulice naj bi se v večernih urah v podhodu vseeno še vedno zadrževala in prenočevala kar oba. 

Tla so prekrita s cigaretnimi ogorki, prav tako je opaziti nekaj manjših smeti, sicer pa na prvi pogled podhod ni deloval pretirano umazan.

Kljub temu da Mestna občina Ljubljana sofinancira preventivne aktivnosti in programe, ki so namenjeni reševanju eksistenčnih stisk brezdomnih ter krepitvi njihove socialne vključenosti pa brezdomcem dostopa do javnega prostora zakonsko ne morejo omejiti. 

Starejše novice