Rebeka Sivka
Sob, 24.7.2021 13:01
Za uporabnike daljinskega ogrevanja bo od srede naprej prekinjena oskrba s toploto in sanitarno toplo vodo.

Zaradi investicijskih del na vročevodnem omrežju, bo del Ljubljane ostal brez oskrbe s toploto. 

Na območju Fužin in Letališke ceste bo od srede do najkasneje petka, od 28. do 30. julija, prekinjena oskrba s toploto in sanitarno toplo vodo za uporabnike daljinskega ogrevanja.

V javnem podjetju Energetika Ljubljana bodo v tem času izvajali investicijska dela na vzhodni veji vročevodnega omrežja, ki so potrebna za postavitev plinsko-parne enote v enoti TE-TOL. 

Vsaka prekinitev oskrbe s toplotno energijo je zelo moteča, zato se na Energetiki Ljubljana vsem odjemalcem opravičujejo za vse morebitne nevšečnosti in jih prosijo za razumevanje.

Navedena dela na vročevodnem omrežju so vezana na izvedbo trenutno največje energetsko-okoljske naložbe, s katero bodo iz Ljubljane že prihodnje leto umaknili večino premoga.

Pri načrtovanju večjih investicijskih in vzdrževalnih del si v Energetiki Ljubljana prizadevajo tudi za to, da jih izvedejo izven ogrevalne sezone, saj je takrat s prekinitvijo oskrbe prizadetih kar se da najmanj odjemalcev.

Konkretni naslovi toplotnih postaj, kjer bo med 28. in 30. julijem prekinjena oskrba s toplotno energijo, so objavljeni na spletni strani Energetike Ljubljana.

Starejše novice