Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 6.2.2023 07:00
Knjigarna Felix se znova sooča z resnimi obtožbami. Preverili smo, ali te držijo?

Bralka je uredništvo Ljubljanainfo opozorila, da naj bi imela Knjigarna Felix na Čopovi ulici v središču mesta, poleti in pozimi na stežaj odprta vrata, ker naj bi s tovrstno potezo privabljala več mimoidočih kupcev.

Zaposleni knjigarne naj bi domnevno zaradi nizkih temepratur bili primorani svoje delo opravljati kar v zimskih jaknah, klime pa naj bi poleti imeli nastavljene na 30 stopinj Celzija.

Knjigarna Felix, ki ima sicer širom Ljubljane več poslovalnic, naj bi na vseh frekventnih lokacijah imela do svojih izposlenih isto direktivo.

Na Slovenski ulici naj bi zaposleni nekako dosegli, da so lahko začeli zapirati vrata, na Čopovi panaj bi direktiva za zdaj ostajala še vedno ista - vrata morajo biti odprta, trdi bralka.

Vodstvo zavrača obtožbe 

Zadevo smo preverili pri vodstvu Knjigarne Felix, ki podane obtožbe izrecno zanika z besedami: »Tovrstne obtožbe so popolnoma bizarne in nikakor ne držijo

»Res je, vrata imamo odprta pri vseh naših poslovalnicah, ampak zaposleni ne delajo v zimskih jaknah. Prav tako imamo nameščeno zračno zaveso, katere namen je, da zadržuje vdor mrzlega zraka v notranjost prostora,«je pojasnila Irena Grilc, vodja Knjigarn Felix.

Ob obisku Knjigarne Felix na Čopovi ulici tudi sami ugotovimo, da zaposleni kljub odprtim vhodim vratom, svoje delo opravljajo v kratkih rokavih, prostor pa je primerno ogret.

Spomnimo: Obtožbe študentov zoper Felix

Knjigarna Felix se je že lansko leto maja soočala z resnimi obtožbami, ki jih je takrat podalo zajetno število študentov, ki so delo opravljali v zloglasni knjigarni.

Po lanskem poročanju Radia Študent, ki je takrat opravil sedem različnih pogovorov z bivšimi zaposlenimi študentkami, naj bi te za čas svojega dela vedno opravljale neplačano uvajanje, bile prikrajšane za kakšno malo potrebo, konstantno opazovane preko kamer, sin direktorja pa naj bi jim celo dajal raznorazne opazke in geste, ki so mejile na spolno nadlegovanje.

Vodstvo knjigarne Felix je tudi takrat zavrnilo vse podane obtožbe in ob tem dejalo, da so njihovi sodelavci (zaposleni in študentje) zadovoljni, saj se trudijo, da bi delo potekalo v pozitivnem duhu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice