Ljubljanainfo
Sre, 24.5.2023 15:09
Prvič letos se obeta Pivo & Burger fest!

Ta konec tedna, 27. in 28. maja, bo na Pogačarjevem trgu prvič letos potekal priljubljeni Pivo & Burger Fest, osrednja slovenska prireditev za vse ljubitelje tega kraljevskega kulinaričnega dvojca.

Na festivalu se bo tokrat predstavilo 22 ponudnikov burgerjev in 17 ponudnikov piva in ciderja iz najrazličnejših koncev Slovenije, prvič pa bo prireditev gostila tudi pivovarja iz sosednje Hrvaške.

Neštete kombinacije sočnih burgerjev in osvežilnih piv bodo obiskovalci Pivo & Burger Festa lahko raziskovali v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 21. ure.

Pokušnje in debate bo zagotovo spremljalo tudi pozibavanje v bokih in tapkanje z nogami, saj bosta za fino muziko na Pogačarjevem trgu skrbela DJ-ja Udo Brenner in Martin13.

Letos desetletnica obstoja

»Pivo & Burger Fest smo prvič organizirali že leta 2014, sledili sta prava revolucija na področju kraft pivovarstva in burgermanija, trend pa je nato prešel v stalnico. Zelo me veseli, da se nam na festivalu pridružijo ponudniki iz vse Slovenije. Pridejo iz Celja, Maribora, Kotelj, Kozine, Novega mesta, Lopate, Kamnika, Kranja…, kar dokazuje, da je scena živahna in živa po vsej državi.

Pivo & Burger Fest se tako odlično drži in letos – če zamižimo na eno oko in spregledamo leto 2020, ko ga žal nismo mogli pripraviti – pravzaprav praznuje okroglih deset let obstoja,« je ob pripravah na že 16. ljubljansko izvedbo izpostavil ustanovitelj Lior Kochavy.

Kot vsako leto tudi tokrat Pivo & Burger Fest prinaša kar nekaj novosti na področju ponudbe piva in četico slastnih posebnežev na področju burgerjev.

Čeprav v bombetkah, štručkah in brioših še vedno kraljuje klasika v obliki goveje polpete, bodo v ponudbi Pivo & Burger Festa tudi burgerji s polpetami iz pečenice, s kuncem, odojkom, piščancem, trgano svinino in trgano govedino, za vse, ki se prehranjujejo brezmesno, pa burgerji z brezmesno alternativo Juicy Marbles, burgerji z jajčevcem ali z rastlinskimi polpetami The AMAZE, seveda pa niti sladkosnedi ne bodo šli domov lačni.

Zanimivo bo tudi pohajkovanje med stojnicami s pivom, ki vedno ponujajo najbogatejši izbor hmeljnih zvarkov na enem mestu v Sloveniji in širše. Poleg klasik in najnovejših trendov izbranih slovenskih večinoma butičnih pivovarjev, bo tokrat nekoliko bogatejša tudi ponudba tujih piv.

Prvič se bo na Pivo & Burger Festu z lastno stojnico predstavila hrvaška pivovarna Saperlot Craft Brewery iz Varaždina, vrača se tudi Pivnica Lajbah s ponudbo vrhunskih piv z vsega sveta, prvič pa se bodo predstavila tudi brezglutenska piva First Chop, ki jih varijo v Manchestru v Veliki Britaniji.

Malnerjevi ciderji so se veseli družbi Pivo & Burger Festa prvič priključili lani jeseni in več kot očarali, tako da se vračajo tudi letos, na svoj račun pa bodo na stojnici Petriot Gin prišli tudi ljubitelji koktejlov – seveda s pivom.

Katere ponudnike boste našli na prizorišču?

Burger:

Gostilna in pivnica Stari pisker, Punkt, MANGOOP burgers 'n' stuff, The AMAZE, 7 Burger, Dnevni bar pr'Mrtinet, Super hrust, Bazen Bar & BBQ, Food Point, Pišek bar, Pri babici Marici,  Majaronka, Birdie Foodielab, Čad Bistro, Juicy Marbles, Rex Burger & Beer, Meat Business, Super pšanc, Jack & Joe Steak and Burger Club, Frks Novo mesto in za sladkosnede Atelier Karim in Stories by Lea.

Pivo:

Green Gold Brewing, Pivovarna Pelicon, Reset Brewery, Tektonik Kraft Pivovarna, Maister Brewery, Thirsty River Brewing, Loo-blah-nah, Bevog Brewery, Pivovarna Mali Grad, Hopsbrew, Pivovarna Union, First Chop (uvožena brezglutenska piva), Saperlot Craft Brewery (Hrvaška), Pivnica Lajbah (bogat izbor vrhunskih tujih piv), Petriot Gin (koktejli s pivom) in  Malner Cider (cider in koktejli s ciderji).

Starejše novice