Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 10.11.2022 17:17
Na spletnem omrežju Facebook smo zasledili zaskrbljujoč zapis, v katerem je bilo navedeno, da naj bi v eni izmed pomurskih srednjih šol dijak na šolo prišel oborožen. Navedbe smo preverili.

Iz zapisa, ki smo ga zasledili na družbenem omrežju Facebook, je bilo razbrati zgroženost občanov, ki jih skrbi za varnost dijakov in navsezadnje tudi občanov.

Dijak Dvojezične srednje šole v Lendavi je pred to šolo razkazoval domnevno orožje, za katero se je kasneje izkazalo, da je imitacija.

Za odgovore o negotovi situaciji smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota. 

Pred srednjo šolo krilil z avtomatsko puško

Kot so nam pojasnili, so bili policisti Policijske postaje Lendava včeraj, 9. novembra, obveščeni, da je neznani moški pred srednjo šolo v Lendavi skupini moških razkazoval avtomatsko puško.

Policisti so moškega izsledili in v postopku zbiranja obvestil ugotovili, da je dijak srednje šole posedoval imitacijo puške, neznane znamke, ki mu je bila proti potrdilu zasežena.

Proti dijaku obdolžilni predlog

V vozilu je bila najdena tudi starejša avstrijska policijska kapa, medtem ko drugih delov policijske uniforme ni bilo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov. V primeru storitve prekrška bodo zoper kršitelja na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

Policisti opozarjajo vse kupce imitacij orožja, naj te uporabljajo na primernih krajih (zasebna posest), priporočajo strelišča.

Kdor na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, ki so po videzu podobni orožju in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, se kaznuje z globo po 11. členu zakona o javnem redu in miru.

Globa za takšen prekršek znaša 208 evrov. 

Tovrstne puške ali pištole se zlahka zamenja za prave, še zlasti, če jih nekdo nosi ali razkazuje na javnih krajih, še opozarja policija.

Starejše novice