Selma Špendl
Čet, 10.11.2022 11:22
Zaposleni v Holiday’s pub Ljubljana so včeraj dopoldne svojemu storilcu, ki je na vhodu objekta razbil steklo, sporočili, da ga čakajo, da se zglasi v njihovem gostinjskem obratu.

Iz priljubljenega ljubljanskega gostinskega lokala, ki domuje v samem središču mesta, so včeraj v Facebook objavi svojim uporabnikom, predvsem pa storilcu, na nekoliko hudomušen način sporočili: »Na kameri se vidi tvojo prelepo barvo oči, imaš 30 ur časa, da se nam javiš.«

Nepridiprav naj bi gostinjskemu lokalu Holidays' Pub razbil stransko okno ob vhodu v lokal, ob čemer naj bi ga zabeležile njihove varnostne kamere.

Ker ob vandalizmu v gostinskem obratu ni bilo nič ukradenega, naj bi se šlo zgolj za poškodovanje lastnine in ne poskus vloma.

Iz Holidays' Puba so za Ljubljanainfo pojasnili, da se storilec za zdaj še ni javil in mu zato ostaja še na grobo rečeno, nekje šest do sedem ur časa. 

»Ni nam v interesu, da storilec plačuje kazen«

Lastnik oškodovanega gostinjskega obrata nam je zaupal, da ob pisanju Facebook objave, nikakor niso ne pričakovali ne želeli medijske pozornosti.

»Res nam ni v interesu, da storilec plačuje kazen. Skozi objavo smo zgolj želeli naučiti storilca in vse ostale, da poškodba tuje lastnine enostavno ni spremljiva.

Storilca ne nameravamo sodno preganjati. Želimo samo, da se za svoje dejanje odolži,« nam zaupa lastnik Holidays' puba, ki želi ostati neimenovan.

Lastnik nam še zaupa, da so zadevo sicer že predali na najbližjo policijsko postajo, kjer je bilo doslej ugotovljeno, da je neznanec povzročil za nekaj sto evrov materialne škode, ki so jo v gostinskem obratu že sami poravnali.

Dejal je še, da dopušča možnost, da storilec vandalizma ne uporablja družabnih omrežji in morda ne ve za objavo, v kateri ga naprošajo, da se zglasi v njihovem gostinjskem obratu.

Starejše novice