zalastritof
Čet, 27.1.2022 06:57
V zadnjem delu preteklega leta so ukinili sejem rabljenih vozil in bolšji sejem. Zakaj?

Na Cesti dveh cesarjev od novembra dalje ni več sejma rabljenih vozil in bolšjega sejma. 

»Sejem rabljenih vozil smo ukinili, ker so se navade kupcev in prodajalcev rabljenih vozil bistveno spremenile. Prodaja vozil se je skoraj v celoti preselila na splet in k pooblaščenim trgovcem.

Ukinitev bolšjega sejma pa je v domeni organizatorja, ki je pri nas za izvedbo le-tega najemal površino,« so za Ljubljanainfo sporočili iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Število obiskovalcev sejma rabljenih vozil z leti precej upadlo

Leta 2016 je v skupnem številu sejem obiskalo več kot 34.000 ljudi. Razstavljalcev je bilo v tem letu dobrih devet tisoč.

V naslednjih letih je tako število obiskovalcev kot razstavljalcev počasi upadalo. Leta 2021 je tako sejem obiskalo samo še slabih sedem tisoč ljudi, razstavljalcev je bilo le slabih 700.

Sejem rabljenih vozil je organiziralo Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, bolšji sejem pa je v domeni drugega organizatorja, ki je pri njih površino za izvedbo sejma najemal.

 

Kakšni so bili odzivi meščanov?

Za Ljubljaninfo so pri podjetju povedali, da so v povezavi z ukinitvijo bolšjega sejma na Cesti dveh cesarjev prejeli tri vprašanja, v povezavi z ukinitvijo sejma rabljenih avtomobilov pa zaenkrat nobenega.

Prihodnost sejmov?

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice organizacije podobnih sejmov ne načrtuje.

»Menimo pa, v kolikor bo organizator izkazal zanimanje za organizacijo bolšjega sejma na kateri drugi lokaciji, ki je v upravljanju našega podjetja, da bi bilo parkirišče P+R Stanežiče primeren prostor za izvedbo,« so še razkrili za Ljubljanainfo.

Starejše novice