Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sob, 15.1.2022 12:18
Zgodb, kot je sledeča, je v Sloveniji preveč – včeraj je uporabnike Facebooka ganila objava o otroku, ki to ni.

Tihi fant je že pri osmih letih pritegnil pozornost humanitarnega delavca, ko se je sam priključil prostovoljnim dejavnostim. Podrobnosti so zaradi želje po anonimnosti zamolčane, vemo pa, da je najstnik v stiski in prepuščen sam sebi.

Odziv bralcev je že presegel pričakovanja.

Danes 17-letni fant ne more obiskovati šole, ker nima niti denarja za avtobus

Občasno opravlja priložnostna dela, kar brez statusa ni enostavno, živi pa v majhni sobi brez kuhinje, za katero mora plačevati najemnino. Avtor objave mu po svojih zmožnostih pomaga (kupuje vnaprej pripravljeno hrano in podobno)

Prejšnje poletje si je z zasluženim denarjem kupil skuter, ki ni dolgo delal – do danes je brez prevoznega sredstva. Osnovne šole ni končal, manjkajoče predmete bo opravljal letos in se, če bo vse po sreči, vpisal v srednjo šolo.

Nujno potrebuje predvsem zimsko/prehodno jakno – nosi italijansko velikost L ali slovensko M, številka čevljev je 43, rad ima modna oblačila. Ker je brez kuhinje, mu prav pride električni kuhalnik in posoda. V veliko pomoč so denarni prispevki. Dobrodelno akcijo je prevzelo Društvo Križemrok, veseli bodo vsakršne pomoči.

Društvo Križemrok - počitnice za otroke / holidays for children.

Starejše novice