Profile picture for user oglasniprispevek Oglasni prispevek
Ustvarjeno dne
Sre, 30.3.2022 07:00
Facebook oglaševanje je postalo pomembno marketinško orodje za doseganje novih potencialnih strank.

Ali ste vedeli, da je na Facebooku v enem dnevu več kot 1,8 milijarde aktivnih uporabnikov in približno 2,89 milijarde vseh uporabnikov? Pomembnosti tega podatka se dobro zavedajo številna podjetja, za katere je Facebook več kot le še ena platforma družbenih omrežij.

Facebook je postal pomembno marketinško orodje, s katerim lahko podjetja dosežejo nove potencialne stranke, ki jih sicer ne bi mogli pridobiti. To je eden od glavnih razlogov, zakaj je Facebook oglaševanje nepogrešljiv del digitalnega marketinga vsakega podjetja, ne glede na njegovo velikost in panogo.

Če ste eden od tistih, ki ste preizkusili praktično že vse, da bi pridobili več potencialnih strank, je morda čas, da si nekoliko podrobneje ogledate tudi Facebook. Pri tem vam lahko pomaga tudi spletna agencija, ki najbolje ve, kako izkoristiti to izjemno veliko občinstvo.

V nadaljevanju sledi šest nasvetov, s katerimi lahko svoja prizadevanja za pridobivanje potencialnih strank dvignete na višjo raven.

1. Ustvarite Facebook Lead Ads

Na Facebooku obstaja podskupina oglasov, ki je namenjena izključno ustvarjanju potencialnih strank. In prepričani smo, da ste jih vsi na svojem Facebook profilu že kdaj videli.

Tovrstni oglasi morajo biti zasnovani tako, da se uporabniki ne morejo upreti temu, da tapnejo na svoje zaslone, ne da bi pri tem vedno znova izpolnjevali zamudnih obrazcev.

Največje prednosti tovrstnih oglasov so:

 • enostavna izdelava in še enostavnejša uporaba,
 • enostavno doseganje cilje skupine,
 • integracija sistema CRM za upravljanje odnosov s potencialnimi strankami.

2. Ustvarite Facebook oglase s pozivom k dejanju

Ko ustvarjate Facebook oglase, ne pozabite tudi na promocijo gumba s pozivom k dejanju na vaši spletni strani. Facebook ima kategorije, po katerih lahko brskate in poiščete pravo obliko oglasov za svoj načrtovani poslovni cilj.

Ne glede na to, ali je vaš cilj le spodbuditi uporabnike k nakupu, vpis določenih podatkov ali pa zahteva po predstavitvi, lahko takšen CTA gumb spodbudi določeno dejanje na spletni strani. Posledica tega je, da takšni oglasi še bolj pripomorejo k zbiranju kvalificiranih potencialnih strank.

3. Gumb CTA dodajte na svojo poslovno stran na Facebooku

Facebook dobro pozna moč učinkovitega poziva k dejanju (CTA), zato nikakor ne pozabite, da ga dodate na svojo poslovno stran na Facebooku. Dodajanje CTA gumba vsekakor ni zamudno v primerjavi s tem, kakšne učinke vam lahko prinese.

Seveda pa ob tem ne pozabite uskladiti CTA gumba s trenutnimi potrebami marketinške kampanje. Takoj, ko se vaše potrebe in cilji spremenijo, bi moral biti tudi vaš CTA gumb odražati ta nihanja in meriti prave stvari.

4.    Uporabite Facebook Messenger Bot

Ni skrivnost, da je umetna inteligenca (AI) ena najbolj trendovskih besed v trženju. In tudi funkcija Messenger Bots na Facebooku ni nič novega, in veliko čudovitih robotov že obstaja.

To velja tudi, ko gre za porast klepetalnic, pri čemer gre v bistvu za robote, ki jih poganja umetna inteligenca. Ti vam znatno zmanjšajo čas, porabljen za opravila, kot je na primer odgovarjanje na poizvedbe strank, odgovarjanje na njihova vprašanja in še mnogo drugega.

Takšni »boti« pa vam ne prihranijo zgolj časa, ampak imajo tudi druge prednosti:

 • Prihranek denarja zaradi zmanjšanja števila storitve za stranke;
 • povečanje ozaveščenost strank s tem, ko predstavijo vrednote, poslanstvo in vizijo podjetja;
 • privabljanje prometa na strani z izdelki;
 • izboljšanje storitve za stranke;
 • kvalificiranje potencialnih strank.

5. Poskrbite, da je spletna stran čim bolj interaktivna

Že omenjeni »boti« v klepetalnici so pomemben interaktivni element na vaši strani. Vendar to ni dovolj. Z obiskovalci komunicirajte tudi v svojih neposrednih sporočilih ali pa v razdelkih za komentarje objav.

Dejstvo je, da bolj kot bo vaša stran interaktivna, večja verjetnost je, da boste z obiskovalci dosegli interakcijo.

Če si želite še več interakcij na vaši Facebook strani, preizkusite še:

 • predvajanje v živo,
 • darila za obiskovalce,
 • ustvarite vsebino posebej za Facebook,
 • naredite poizvedbo z anketami,
 • vključite video vsebine.

6. Oglašujte Lead Magnets 

Tako imenovani Lead Magnets so kot nekakšne vabe, s katerimi privabljate potencialne stranke. To pomeni, da vaša brezplačna ponudba generira kontakte vseh interesentov in jih sčasoma spremenite v kupce.

Poskrbite, da tovrstne vabe oglašujete tako na vaši spletni strani kot tudi na Facebook strani. Pri tem ne pozabite uporabljati tudi UTM parametre, s katerimi lahko natančno izsledite podatek, katere potencialne stranke prihajajo s Facebooka.

Dejstvo je, da je ustvarjanje potencialnih strank, ki se kasneje pretvorijo v vaše kupce, precej zapleteno.

Zato je uporaba Facebooka za pridobivanje kvalificiranih potencialnih strank nujno, če želite biti na trgu konkurenčni. Z 2,89 milijarde uporabnikov je Facebook vsekakor prihodnost tudi z marketinškega vidika.

Uspešno!

Starejše novice