Foto: Improliga promo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 30.5.2022 13:53
V letošnjem finalu Impro lige bomo videli najboljše gledališke improvizatorke in improvizatorje, ki se bodo v dveh ekipah potegovali za impro lovoriko 22 ter podelitev nagrad za najboljše dosežke v sezoni.

Impro liga: Finale 2022 si bomo lahko ogledali v Cankarjevem domu v nedeljo, 5. junija, ob osmi uri zvečer. Improvizatorke in improvizatorji bodo ustvarili še nikoli videne prizore, gledalci pa bodo lahko odločili, kateri je boljši, kateri najboljši, kateri najbolj smešen ali najbolj žalosten, kateri se jih je najbolj dotaknil, jih najbolj prepričal ali presenetil. 

»Preprosto in demokratično, unikatno in sproščeno, občinstvo in igralstvo, ki soustvarjajo predstavo in večer,« se glasi opis dogodka, ki je nastal v produkciji Društva IMPRO.

Državno tekmovanje impro gledaliških skupin

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa po navadi poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.

»Ne pandemija, ne depresija, ne invazija, ne televizija ne ustavijo Impro liga Finala 22, ki se tokrat zopet vrača na oder z najlepšim razgledom, oder družabnega Kluba Cankarjevega doma,« so zapisali organizatorji.

Rdeča nit? Kontakt!

Po dveh letih distanc in ovir je rdeča nit letošnje sezone in finala 'kontakt'. »Čuten, čuteč, življenjski, živ, mehak, ranljiv, oster, grob, simbolen, lesen, resničen, dotičen. Kontakt je nepogrešljiv del gledališča, tako fizičen kot emocionalen, tako med igralstvom kot tudi z občinstvom.«

Kontakt je poleg besede, pogleda in giba ta, ki lahko ustvari zadrego, izzove odziv, dvigne tenzijo, nakaže skrb, prizadene bolečino ali nudi tolažbo, zbudi strast ali pomiri živce. Kontakt ni eden, lahko pa je edinstven. 

In nepogrešljiv bo tudi na predstavi, kjer ga bo igralstvo obeh ekip vpletlo v prizore in izzive ter prepletlo s predlogi gledalcev na inovativen in igriv način, kar bodo lahko udeleženci na koncu med drugim dogradili s ploskanjem in točkami, ki bodo določili zmagovalno ekipo leta 2022.

V letošnji sezoni Impro lige so sodelovale skupine: Banda Ferdamana, Brand new, Improholics, Impro Ljubljana, Ljušt, Mali pok in SNiG. Najboljši dve pa bosta sezono sklenili s finalom.

Starejše novice