Vir: Mestna občina Ljubljana
Ljubljanainfo
Pon, 3.10.2022 11:17
Digitalni sprehod po Ljubljani? Obogatena resničnost popelje na popotovanje po celotni regiji

Obiskovalce Turistično informacijskega centra Ljubljana po novem razveseljuje interaktivna pridobitev, digitalni zemljevid regije Osrednja Slovenija, ki jih skozi izkušnjo obogatene resničnosti na zanimiv način popelje na popotovanje po celotni regiji, so javnosti sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Regijo Osrednja Slovenija skupaj z Ljubljano sestavlja 25 občin. V Turizmu Ljubljana so digitalizirali 30 glavnih turističnih točk vseh regijskih destinacij in s pomočjo 360-stopinjskih fotografij v AR aplikaciji obiskovalcem pripravili inovativen in nadgrajen vpogled v razgiban resnični svet, ki ga ponuja regija. 

Spodbujanje zanimanja za obisk

Za nov digitalni produkt so se odločili, ker želijo spodbuditi zanimanje za obisk Osrednje regije tako pri domačih kot tujih obiskovalcih, s čimer med drugim sledijo svojim strateškim trajnostnim ciljem razpršitve turističnih tokov izven mestnega jedra Ljubljane.

Turizem Ljubljana je redno prisoten tudi na svetovnih turističnih borzah, kot sta WTM London in ITB Berlin, kjer se predstavlja z inovativnimi rešitvami promocije turistične ponudbe skozi digitalizirane vsebine, svoje nastope pa bo nadgradil z najnovejšim produktom AR aplikacije digitalnega zemljevida regije Osrednja Slovenija.

Starejše novice