Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 2.10.2023 13:05
Na Rabu so se poškodovale tri osebe.

Te dni se na izletu na Rabu mudijo člani Slovenskega društva za logoterapijo. V petek so obiskali tudi hišo, v kateri je nekoč živela znana logoterapevtka dr. Cvijeta Pahljina, poroča 24ur.com.

Skupina se je želela fotografirati na stopnišču pred hišo, a ko so stopili na stopnice, se je zgodila nesreča. Stopnice so se skupaj s Slovenci zrušile, poroča Novi list.

Poveljnik gasilske enote Rab Milivoj Ličina je takrat povedal, da gasilci posredujejo in rešujejo ujete slovenske državljane in stanovalce objekta v prvem nadstropju zaradi zrušitve betonskega stopnišča.

Reševalci nujne medicinske pomoči pa so pomagali trem poškodovanim tujim državljanom, ki so bili na stopnišču, ko se je to zrušilo, je poročal Rab Danas. Gasilci so medtem iz hiše evakuirali devet oseb, ki so po zrušitvi stopnic ostale ujete v prvem nadstropju.

Tri slovenske državljane so nato s helikopterjem prepeljali v reški klinični center, kjer so danes povedali, da so hospitalizirali dve osebi, a da nista v smrtni nevarnosti, poroča 24ur.com.

»V petek sta bila v Klinički bolnični centar Rijeka sprejeta dva bolnika, ki sta bila po bolnišničnem zdravljenju hospitalizirana na kliniki za kirurgijo. Po zadnjih podatkih sta oba zunaj smrtne nevarnosti,« so sporočili. 

Logoterapevtka Rosanda Krstinić Gušćić pa je dejala, da člani skupine Logos prihajajo iz Slovenije in so skupaj z družinami prišli na izlet na Rab.

Vseh skupaj naj bi jih bilo okoli 40. Nekaj jih je želelo obiskati tudi hišo dr. Cvijete Pahljina, ki je najprej v Slovenijo, nato pa tudi na Hrvaško prinesla izobraževanje iz logoterapije, ob tem pa so se žal zrušile stopnice, poroča 24ur.com.

Starejše novice