Vir: Arhiv MOL
Ljubljanainfo
Tor, 27.2.2024 14:00
Se kaj takega lahko zgodi samo v Ljubljani? Verjetno ne, se pa je.

V soboto, okoli 18. ure, je vodji ljubljanskih kavalirjev Zoranu Stojinoviću – Zokiju dve – zazovnil telefon. Klical ga je voznik Miran, ki je našel »prestižno torbico« z dokumenti, ključi in večjo vsoto gotovine.

Kolesje se je nemudoma zavrtelo. Trije kavalirji so odbrzeli na kraj, kjer je bila torbica najdena, da bi morda tam zasledili lastnika, ki bi se izdal z neumornim iskanjem. 

Stojinović je medtem na podlagi identitete, ki jo je odčital z dokumentov, uspel stopiti v stik z lastnikom

Ko ga je ta poklical, ni mogel verjeti, da je kaj takega sploh mogoče – da bo dobil nazaj svojo lastnino. Dogovorili so se za uro in kraj, kjer mu je nato voznik kavalirja izročil torbico.

Stojinović je ob tem dejal, da ne gre za osamljen primer in da tovrstna hvalevredna dejanja niso redkost med vozniki v njihovi floti.

Ambasadorji in ogledalo prestolnice

Več je razkril ljubljanski župan Zoran Janković. Da je šlo za gospoda iz Zagreba, ki je bil v Ljubljani z družino; da si je sin pri padcu zlomil ključnico, oče pa je v neugodni situaciji pozabil na gotovino, kartice …

»Kavalirji so ambasadorji Ljubljane,« je poudaril župan, »poznajo vsaka vrata v strogem centru mesta«.

A ne le to: so »vrhunsko ogledalo Ljubljane«. Kot je pojasnil župan: v denarnici je bilo 2000 evrov gotovine – Miran je vrnil več, kot pa zasluži v celem mesecu. To je, kot je čez palec ocenil župan, 1600 oziroma 1700 evrov neto.

Komentarji (1)

Desni (ni preverjeno)

Bućke,a de😉

Starejše novice