Foto: Miro Potočnik
Nika Vajnhandl
Pet, 26.3.2021 06:56
V času epidemije se je precej poslabšal odnos do odlaganja odpadkov v naravi.

Turizem Ljubljana v sodelovanju z Društvom za podvodne aktivnosti Vivera iz Ljubljane v soboto, 27. marca 2021, organizira tradicionalno čiščenje Ljubljanice v okviru čistilne akcije Za lepšo Ljubljano 2021. Akcija s častitljivo 30-letno tradicijo bo zaradi epidemije letos potekala v prilagojenem obsegu, brez spremljevalnega programa in ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ribiči bodo v dopoldanskih urah Ljubljanico čistili od Ribiškega doma Barje do Prul - izliva Gradaščice - kjer bodo odpadke ročno odlagali v vreče in zabojnik. Smeti bodo nato odpeljali na odlagališče ter naredili končno analizo in primerjavo s preteklimi leti.

Običajno je čiščenje Ljubljanice potekalo ob zaključku celomesečne čistilne akcije Za lepšo Ljubljano, ki je pred svetovnim dnevom Zemlje, do 22. aprila, ves mesec spodbujala k čiščenju javnih in drugih površin na območju ljubljanske občine. Ker pa se je v času epidemije precej poslabšal odnos do odlaganja odpadkov v naravi, so se letos odločili akcijo izpeljati prej in s tem spodbuditi mimoidoče, da tudi sami pripomorejo k čistejšemu okolju.

Starejše novice