Rebeka Sivka
Sre, 2.6.2021 07:06
Mestna občina Ljubljana bo kmalu začela s prenovo Črnovaške ceste. Dela bodo trajala dve leti.

Mestna občina Ljubljana začenja projekt Komunalne in prometne ureditve Črnovaške ceste.

Te dni potekajo pripravljalna dela, predvidoma 21. junija pa bodo pričeli še gradbena dela. Promet na območju bo zaradi del nekoliko oviran.

Načrt ureditve Črnovaške ceste

V okviru projekta bodo Mestna občina Ljubljana, Javno podjetje Vodovod Kanalizacija Snaga in Energetika Ljubljana komunalno in prometno uredili dotrajano cesto Črna vas. 

Prenovili bodo vse komunalne in druge vode – vodovod, kanalizacijo, plinovod, električno in telekomunikacijsko napeljavo, javno razsvetljavo – ter uredili pločnik, kolesarsko stezo in vozišče.

Tako bodo zagotovili varnejše, udobnejše in prijetnejše površine za vse udeležence v prometu ter višjo kakovost bivanja za okoliške prebivalce.
 

Dela bodo potekala dve leti

Ker je projekt prometne ureditve Črnovaške ceste umeščen v dogovor za razvoj regij, je predvideno, da bosta naložbo v tem delu sofinancirali tudi Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in Republika Slovenija. 

Dela v vrednosti 29.692.520,35 evrov brez davka na dodano vrednost, ki bodo potekala približno dve leti, bo izvajalo podjetje CGP, v sodelovanju s partnerskim podjetjem Prenova-Gradbenik

Dostop na območju bo oviran

Promet na območju bo zaradi del nekoliko oviran, zato Mestna občina Ljubljana tamkajšnje stanovalce in udeležence v prometu prosi za razumevanje ter upoštevanje prometne signalizacije.

O podrobnostih glede obvozov in zapor, ki jih bomo sproti prilagajali dinamiki del na terenu, bodo javnost pravočasno obvestili.

Starejše novice