Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 18.12.2023 16:00
Pripravili smo nekaj predlogov trgovin v prestolnici, v katere se lahko odpravite, če želite biti okolju prijazni.

Tudi v Ljubljani imamo bogat izbor trgovin second hand oblačil, kamor se lahko odpravite, če želite biti okolju prijazni, obleke pa so lahko tudi bolj ugodne.

Uporabnik na Redditu se tako sprašuje, kje te trgovine so.

»Najraje se odpravim v Humano«

Prvi uporabnik odgovarja, da se najraje odpravi v Humano. Ena je na cesti 24. Junija 23, druga na Stritarjevi ulici 5, tretja pa na Slovenski cesti 11. Humana je mreža 30 organizacij, ki delujejo na lokalni in internacionalni ravni. 

S solidarnostjo in medsebojnim sodelovanjem si prizadevajo za izboljšanje življenjskih pogojev ljudi v Evropi, Afriki, Aziji ter Severni in Južni Ameriki.

Osnovno poslanstvo Humane je pomagati najrevnejšim prebivalcem sveta in vsakomur, ki izrazi potrebo po oblačilih. 

 

Z zbiranjem rabljenih oblačil reciklirajo in tako skrbijo za okolje, poleg tega pa del dobička od prodaje donacij vračajo skupnostim. Financirajo izobraževanja, gradijo ekološke skupnosti, pomagajo pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in več.

Trenutno zbirajo oblačila v 320 zabojnikih na območju 23 občin po celotni Sloveniji. Seznam zabojnikov je na voljo na naslednji povezavi. 

»V MojeTvoje imajo lepe stvari«

Eden od uporabnikov je napisal, da se najraje odpravi v MojeTvoje, kjer imajo po njegovem mnenju zelo lepe obleke. Trgovina je na Mestnem trgu 8. Tam ceno plačaš glede na težo oblek. 

Ponujajo rabljena in vintage oblačila za oba spola. Najdete lahko tudi vrhunske blagovne znamke, kavbojke, obleke, obleke, jakne in krila.

Trgovina je prijazna tudi do mladih umetnikov in oblikovalcev. Zato svoj prostor ponujajo tudi kot galerijo za slikarske in fotografske razstave. Poleg tega ponujajo tudi unikaten nakit, ki ga ročno izdelujejo mladi slovenski oblikovalci.

Nekaj nasvetov, kako second hand obleke stilsko uskladiti

Na svojem TikTok profilu nasvete glede kombiniranja second hand oblek deli tudi Rebeccagliha. 

Starejše novice