Foto: Bobo
Nika Vajnhandl
Pet, 12.11.2021 12:26
Preverili smo, kakšno je stanje v osrednji ljubljanski bolnišnici in ugotovili, da se soočajo s hudim pomanjkanjem negovalnega kadra in postelj.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana se soočajo s pomanjkanjem kadra na skoraj vseh oddelkih. Za Ljubljanainfo pa razlagajo tudi, da je poleg pomanjkanja negovalnega kadra, težava, ki jih trenutno pesti, tudi pomanjkanje postelj

»Vsak dan objavljamo razpise, stalno ponavljamo razpise, vendar so prijave bistveno manjše od naših potreb,« razlagajo za Ljubljanainfo in dodatno pojasnjujejo, da so potrebe po novem kadru v ljubljanski bolnišnici ogromne, saj z ustreznimi kadri uspejo zapolniti le majhno število delovnih mest.

Razpisi za delovna mesta in prijave

Oktobra letos so objavili razpis za približno 190 prostih delovnih mest – za diplomirane medicinske sestre, zdravstvene tehnike in bolničarje. Za Ljubljanainfo povedo, da se je na prosta delovna mesta prijavilo okoli 60 oseb.

»Žal vsi prijavljeni kandidati ne izpolnjujejo pogojev – na primer zdravstvenega stanja – in niso vsi zaposljivi,« razkrijejo.

Razlagajo, da se ne branijo kadra iz tujine, če kandidati le izpolnjujejo pogoje. »Največkrat je težava znanje slovenskega jezika,« pojasnijo, zakaj zdravstvenih delavcev iz tujine v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana vseeno ni veliko.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice