Foto: Bobo
Pia Seidl
Čet, 18.5.2023 18:00
Meščan na Pobudah meščanov šaljivo predlaga, da Ljubljanski potniški promet za primere, ko avtobus pešca, hodečega ob cesti, zalije z vodo iz luže, ustanovi Sklad za pošpricane meščanke in meščane. Pa reakcija Ljubljanskega potniškega prometa?

Na Pobudah meščanov se je te dni znašla ena zanimivejših pobud. Meščan je predlagal, da Ljubljanski potniški promet v primeru (ne)namerne nezgode, ko ljudi, hodeče ob cesti, z vodo iz luže zalije avtobus, oškodovanim 'brez besed' izplača okroglih 30 evrov za kemično čiščenje umazanih oblačil.

Vas je v dežju zalil avtobus?

»Predlagam, da Ljubljanski potniški promet ustanovi Sklad za pošpricane meščanke in meščane in ob morebitni (ne)namerni nezgodi z lužo oškodovanki ali oškodovancu brez besed izplača okroglih 30 evrov za kemično čiščenje mokrih in zamazanih oblačil. 

To bi bila lepa gesta prevoznika, posledično pa manj slabe volje med nami, če nas ob deževnih dneh zalije avtobus,« je zapisal.

Pa reakcija Ljubljanskega potniškega prometa?

Z Javnega podjetja Ljubljanski potniški promet odgovarjajo, da v takšnih vremenskih okoliščinah voznike in voznice opozarjajo, naj bodo še bolj pazljivi na potnike in udeležence v prometu.

Poudarjajo, da okoliščin, ki so opisane v pobudi, ne odobravajo in da lahko račun iz čistilnice za svoja umazana in poškropljena oblačila pošljejo na njihov oddelek zavarovanja.

Navedli so tudi kontaktne osebe:

»Spoštovani, hvala za vaše sporočilo. Voznike in voznice se opozarja, da so v takšnih dnevih, ko je dež ali sneg, še posebej pozorni na potnike oziroma druge udeležence v prometu, kajti ceste in postajališča so na nekaterih delih poškodovana in nastajajo luže.

Takšne zadeve, kot jo opisujete v vašem sporočilu, nikakor ne odobravamo in ne toleriramo, zato, v kolikor boste svoja oblačila dali v čistilnico, lahko račun pošljete na naš oddelek zavarovanja, kjer boste lahko uredili vse zadeve

Starejše novice