Foto: InterContinental
Skrivnost pravega prestiža se skriva v detajlih. Osupljivi razgledi, ekskluziven vonj, prestižna notranja oprema in umetnost. A vse za svojo ceno. Obiskali smo predsedniški apartma hotela InterContinental v Ljubljani in osupnili.

Nad prestižem, nad detajli in tudi nad ceno. Za nočitev v 155 kvadratnih metrov velikem predsedniškem apartmaju, ki se nahaja na predzadnjem, 19. nastropju 3 leta starega hotela, boste odšteli 1700 evrov.

In kaj ponuja za 1700 evrov na noč?

Predsedniški apartma hotela InterContinental je najbolj luksuen apartma v Ljubljani. Ima svoj vhod in še en hodnik. Sestavljen je iz dveh delov, saj k predsedniškemu apartmaju sodi še dodatna spalnica, ki je po navadi namenjena varnostnikom oseb, ki apartma najamejo. Sestavljen je iz dnevno-bivalnega dela, druge spalnice, kuhinje in dveh kopalnic, poleg masažne kadi pa ima tudi savno. Dnevno-bivalni prostor je opremljen s televizijo, playstationom, kaminom, delovnim kotičkom, biblioteko in jedilnico oz. prostorom za manjše sestanke.

Za 1700 evrov na noč pa je gostom poleg udobnega apartmaja na voljo še 24-urna strežba, rezervacija naboljše mize v restavraciji, prilagojene VIP storitve, tretma masaže v njihovem wellness centru in brezplačni mini bar.

 

Tisto več so detajli

Predsedniški apartma se nahaja v predzadnjem, 19. nadstropju in je zato najvišjeležeči apartma v Ljubljani. Ponuja čudovit razgled na mesto. V vseh prostorih apartmaja se prepletajo detajli Ljubljane, kot so njene abstraktne zračne linije in zemljevid mestnega parka Tivoli.

V hotelu so tudi umetniška dela, ki prikazujejo grafike mestnih znamenitosti. Predsedniški apartma krasi tudi slika zmaja v velikosti 2x2 metra. Tudi preproge na tleh predstavljajo piktogram mesta. Na steklu oken so vrisani slovenski folklorni motivi; po tradiciji slovenske kranjske čebele pa se tudi restavracija imenuje tako: B-restavracija (kar se izgovarja kot »bi«, angleški izraz za čebelo, »bee«), hišna sladica je iz slovenskega medu, prav tako so med dodali tudi hišnemu koktejlu. Tudi luči v sobah so v obliki čebeljih panjev, na splošno pa je ena izmed glavnih barv hotela medeno zlata.

Najboljši spanec v mestu?

V apartmaju se nahaja največja postelja v hotelu in meri 200x220 cm. V InterContinentalu udobje najvišjega nivoja pripisujejo predvsem kakovosti spanca, zato so vsi jogiji najvišje kakovosti. Izdelani so ročno in imajo 100-letno tradicijo. Dokazano je, da 6 ur spanca na tej postelji zagotovi enako kakovost spanca kot 8 ur na drugem ležišču. Tudi posteljina je iz luksuznega materiala je narejena iz kar 1000 vozlov na kvadratni meter. Za primerjavo: navadna posteljina jih ima 100. Spanje je zato kar 10-krat bolj udobno, mehko in prijetno za kožo.

Ne glede na prestiž predsedniškega apartmaja pa predstavnica hotela Milena Vuletic poudarja, da je InterContinental luksuzna izkušnja zagotovljena vsakemu gostu, ne le v predsedniškem apartmaju, ampak tudi v ostalih 164 sobah.

Znane osebe, ki so že prenočile v predsedniškem apartmaju

Poleg diplomatskih gostov (predsednikov držav, ministrov, državnih uradnikov) pa so v predsedniškem apartmaju bivali tudi naslednji znani obrazi: Enrique Iglesias, Sting, Lenny Kravitz, Eros Ramazzotti, Anna Netrebko in Tom Jones. 

Poleg prestižnih gostov pa apartma najamejo tudi za sestanke čez dan. Oddajajo ga tudi za snemanja raznih spotov, filmov in za fototografiranja.

S turističnimi boni so prišli tudi slovenski gostje

Predstavnica hotela nam je zaupala, da za turistične bone niso imeli posebnih pričakovanj, in so zato toliko bolj presenečeni, koliko Slovencev in predvsem Ljubljančanov se odloči porabiti bon pri njih in tako obeležiti kakšno pomembno obletnico ali dogodek. Njihov paket, plačljiv z bonom, za ceno 135 evrov ponuja nočitev za 2 osebi, brezplačno parkiranje, zajtrk, wellcome drink na terasi v 20. nadstropju, brezplačen vstop v spa, infinity pool, 3 savne, jacuzzi in fitnes.

Starejše novice