Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pon, 24.4.2023 14:00
Problem s parkiranjem v Stožicah je v soboto eskaliral v spor med obiskovalci dogodka v dvorani in lastnikom bližnjega zemljišča, kjer obiskovalci Stožic pogosto puščajo svoja vozila.

V soboto se je na območju Stožic vnel spor med nekaterimi obiskovalci koncerta Halida Bešlića v dvorani Stožice in lastnikom bližnjega zemljišča, na katerem so parkirali obiskovalci, ki niso več dobili parkirnega mesta v garaži Stožice.

Garaža se je zapolnila že veliko pred koncertom, tako so pred vhodi stali varnostniki in usmerjali obiskovalce na bolj oddaljena parkirišča, od koder naj bi se z avtobusom odpeljali nazaj na mesto dogodka. Toda nekateri tega niso želeli, zato so nelegalno parkirali na bližnjih površinah.

To je po poročanju 24ur posebej razburilo enega od lastnikov bližnjih zemljišč, saj naj bi bila to, da ljudje med dogodki v Stožicah puščajo avtomobile na njegovi zemlji, ustaljena praksa. Na zemljišče je postavil celo leseno rampo, a so jo obiskovalci pokvarili, mu zaparkirali celotno njivo ter mu s tem povzročili škodo.

Jezni lastnik naj bi zato na kraj prišel s strojem in med svojim zemljiščem ter cesto napravil luknjo, ki je parkiranim avtomobilom onemogočila vrnitev na cesto. 24ur še poroča, da so padale ostre grožnje med lastnikom in ljudmi, ki so parkirali, posredovali pa naj bi tudi mestni redarji.

Tudi policija je potrdila, da je prejela obvestilo o sporu zaradi parkiranja na tem območju, pa tudi prijavo lastnika zemljišča o parkiranju na zasebnih površinah na območju Bežigrada, a zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka še traja.

V Stožicah nič novega

Obiskovalci prireditev v Stožicah, sploh tistih, za katere se pričakuje, da bodo razprodane, se redno soočajo s težavami, povezanimi s parkingom.

Nedavno smo poročali o pritožbah obiskovalcev športne tekme v Stožicah, ki so parkirno stisko poskušali rešiti tako, da so pustili avtomobile na parkirišču bližnjega Lidla, a bili ogorčeni, ko jih je parking za tri ure stal 15 evrov.

Na Center Stožice smo se tako obrnili z vprašanjem, kako nameravajo v prihodnje reševati težave s parkingom in ali morebiti razmišljajo o širitvi parkirne hiše oziroma ureditvi dodatnih površin za parkiranje v neposredni bližini.

Na recepciji Stožic so nam v telefonskem pogovoru dejali, da vse obiskovalce dogodkov v Stožicah v primerih, ko predvidevajo, da se bo parkirna hiša hitro zapolnila, vedno usmerijo na parkirišča na Žalah ali parkirišča na obrobju mesta in jim svetujejo, naj na lokacijo pridejo z avtobusom, a se pojavlja težava, saj »bi vsi radi prišli naravnost do vrat«.

Kar se tiče okoliških zemljišč, se v Stožicah zavedajo, da so prebivalci zelo rigorozni in parkiranja tam ne dovoljujejo, zato so kršitve, do kakršne je prišlo ob sobotnem koncertu, vedno odgovornost obiskovalcev.

Na vprašanje, ali obstajajo opcije za razširitev parkirnih mest v neposredni okolici dvorane, pa so nam odgovorili, da so parkirna mesta v pristojnosti Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, zato naj se z vprašanji obrnemo nanje. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Starejše novice