Foto: Pobude meščanov.
Ljubljanainfo
Čet, 16.11.2023 11:40
Poleg ljudi onesnaženje povzročajo tudi vrane.

Marsikje po Ljubljani se soočajo s porastom količine odpadkov v okolici za to namenjenih odlagališč. Za to so odgovorne predvsem vrane, ki odpadke odnašajo iz košev ter jih razmečejo po tleh. 

Vrane mečejo smeti iz košev

V zvezi s tem je bila na mestno občino naslovljenih tudi več pobud, kako bi lahko situacijo rešili. 

»Povsod kjer so koši, kot jih vidite na sliki je tudi veliko odpadkov na tleh. Krajani nismo tako nevestni, da bi le te metali mimo košev temveč je težava v tem, da vrane iščejo hrano in vse smeti razkopljejo in mečejo izven košev. Primer je zelo dober, ker se nahaja v neposredni bližini pekarne. Ob vetrovnih dnevih se te smeti valjajo po celih Jaršah.

Predlagam pristojni službi, da nabavi pokrove za obstoječe kante, ki bi zaščitile smeti in posledično okolico,« je zapisal eden izmed občanov, nezadovoljen z vse prej kot ličnim izgledom javnega prostora.

In kaj na vse to pravijo odgovorni? 

Pri Mestni občini tega pogleda ne delijo. Koše bodo namreč zamenjali le v primeru, da bodo ti poškodovani.

»Nameščene koše s strani izvajalca javne službe čiščenja občinskih cest praviloma zamenjujemo v primeru uničenja oziroma poškodovanje le teh. Predmetni koši so tipizirani in skladni z naborom ulične opreme MOL.«

Pojasnjujejo še, da gre v omenjenem primeru, kot je razvidno iz priložene fotografije, za krivdo občanov:

»Glede posredovane slike z Vaše strani, Vas obveščamo da gre v velikem številu primerov za odlaganje gospodinjskih oziroma odpadkov večjih dimenzij, kar v tovrstne koše (kot elementa urbane ulične opreme) ne sodi.«

Komentarji (1)

Rock8 (ni preverjeno)

Vrane so pametne,na molu pa mal manj,boli njih za to

Starejše novice