Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pet, 24.12.2021 09:20
Za božične praznike otoplitev in občasen dež, napovedujejo državni meteorologi.

Vremenske napovedi izpred nekaj dni se bodo, kot kaže, uresničile.

Za božič nas čaka odjuga, nad naše kraje bo dotekala toplejša zračna masa iznad Sredozemlja in celo severne Afrike, pravijo državni meteorologi.

Vreme pa bo vseeno od kraja do kraja precej različno

Današnji dan bo predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji v znamenju jugozahodnega vetra. Na Primorskem in Notranjskem bo oblačno z občasnim rahlim dežjem. Drugod bo suho, na severu in vzhodu Slovenije bo kar nekaj sonca, napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje. 

Zvečer in ponoči bodo temperature po državi precej različne. V zatišnih legah severne Slovenije bo ob snežni odeji in temperaturi pod lediščem kar zimsko, v južni polovici pa zaradi jugozahodnega vetra in oblačnosti razmeroma toplo, od štiri pa tudi do osem stopinj Celzija.

️Za božič vremenoslovci pričakujejo, da se bodo padavine od jugozahoda čez dan razširile nad vso Slovenijo

Obilneje bo deževalo na Primorskem in Notranjskem, precej manj padavin bo na vzhodu. Meja sneženja se bo dvignila nad 1500 metrov. Padavinski maksimum bo na območju Kvarnerja in Gorskega kotarja, kjer lahko pade tudi več kot sto milimetrov padavin. Topleje bo. 

Ob morju in v Beli krajini bo temperatura okoli deset stopinj Celzija, drugod od štiri do osem, le v alpskih dolinah bo še hladneje, a bo tudi tam deževalo.

V nedeljo bo oblačno, a sprva suho. Čez dan pa bodo rahle padavine znova zajele vso Slovenijo.

Starejše novice