Foto: Bobo
Patricija Fašalek
Pet, 30.9.2022 18:00
Slovenska filantropija praznuje okroglih 30 let!

Danes zvečer, ob 20. uri, bo v ljubljanskih Križankah odmevalo praznovanje humanitarne pomoči. 

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu vse od leta 1992.

Že trideset let se Slovenska filantropija odziva na družbene probleme, spodbuja in razvija prostovoljstvo ter medgeneracijsko sodelovanje, deluje na področju migracij, pomaga ogroženim in je glasna zagovornica človekovih pravic

K boljši in bolj strpni družbi

Njihova osrednja dejavnost je promocija prostovoljstva, saj verjamejo, da lahko s prostovoljstvom vsi prispevamo k boljši in bolj strpni družbi, ki temelji na spoštovanju vseh, ne glede na osebne in življenjske okoliščine.

Njihova vizija zajema odprto, pravično in solidarno družbo, njihove vrednote pa sestavljajo solidarnost, spoštovanje soljudi in narave, strpnost, enakopravnost in enake možnosti za vse.

Zabaven večer spominov

Da obeležijo to lepo okroglo število let, so pripravili zabaven večer spominov, glasbe in druženja. 

Slavnostni govorci na prireditvi bodo Anica Mikuš Kos, soustanoviteljica in predsednica Slovenske filantropije, Tereza Novak, nekdanja izvršna direktorica, ki je organizacijo krmilila dve desetletji, in Franci Zlatar, sedanji izvršni direktor.

Govore, gibalne in glasbene točke bo povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, glavna atrakcija pa bo koncert skupine Hamo & Tribute 2 Love z gosti.

Starejše novice