Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pon, 18.9.2023 11:00
Celo represivni organi imajo omejena pooblastila.

O narkomanski problematiki v Ljubljani smo na teh straneh že pisali. Da navedbe niso iz trte izvite, dokazujejo številne pobude meščanov na to temo.

Ti opozarjajo na drogiranje sredi belega dneva, in to na območjih, kjer so pogostokrat prisotni tudi otroci.

Eno takšnih je tudi Kongresni trg v samem središču mesta.

»Včasih je bilo prav prijetno sesti na zelenico na Kongresnem trgu in preživeti tam nekaj časa, zdaj pa je zadrževanje zaradi neprimernega in vsiljivega vedenja brezdomcev in narkomanov v parku zelo neprijetno,« je potožil občan.

»Nazadnje so nas v pol ure štirje prišli fehtati za drobiž, dva od njih z zelo agresivnim pristopom. Sicer so sredi parka družno pijančevali in vpili, nato pa je eden iz te skupine vsem na očeh sredi parka opravil veliko potrebo,« je še dodal in Mestno občino Ljubljana opozoril na rabite steklenice na zelenih površinah Kongresnega trga.

Mestno redarstvo je tam opravilo nadzor, a kršitev niso zaznali. Bodo pa nadzore ponovili, so dodali.

Pristojni se zoper odvisnost od prepovedanih drog sicer borijo s financiranjem programov in nevladnih organizacij s tega področja.

A kot opozarjajo, so tudi v Ljubljani ljudje, ki jim je bivanje na ulici življenjski stil in da dostopa do javnega prostora ni mogoče omejiti, saj da imajo tu celo represivni organi omejena pooblastila.

Lahko pa ponovimo, kaj storiti, če se znajdete v situaciji, kot je opisana zgoraj.

»Ko opazite tovrstna dejanja, to sporočite dežurnemu redarju v center za operativno komunikacijo mestnega redarstva na telefonsko številko 01 306 16 20, izven delovnega časa oziroma v primeru zasedenosti patrulje mestnega redarstva pa policiji na interventno številko 113. Na kraj bo poslana patrulja, katera bo izvedla ustrezne ukrepe.«

Komentarji (5)

Filip (ni preverjeno)

Sprejmejo naj zakon, ki prepoveduje pitje zunaj na javnem prostoru. Tako je v drugih obcinah.

Pia (ni preverjeno)

Zgleda da sodi v ponudbo turistične razglednice. Vsi, ki tam fehtarijo, ščijejo, pijančujejo, klošarijo imajo dve roki in dve nogi. Naj ZGINEJO DELAT!

Simona Weiss (ni preverjeno)

Nimam nič proti policiji ,ampak normalnim občanom takoj zaračunavajo prekršek ,in vzamejo denar 🙃 klošarjem ,narkomanom pa je dovoljeno vse ,smešno res ,narobe svet pač

Simona Weiss (ni preverjeno)

Nimam nič proti policiji ,ampak normalnim občanom takoj zaračunavajo prekršek ,in vzamejo denar 🙃

Fobert (ni preverjeno)

Enostavno Črna lista nesramnih in oprosti ko pride po tablete jih pač ni ker si nesramen ko boš spremenil obnašanje boš dobil pomoč.prav hitro bi se stvari uredile

Starejše novice