Za plačilo parkirnine boste najmanj denarja odšteli na javnih parkirnih mestih. (Foto: Bobo)
zalastritof
Pon, 24.5.2021 07:45
Ljubljančane še vedno razburja cena parkiranja na parkirišču tik ob upravni enoti v Tobačni.

Čeprav je cena parkiranja ob upravni enoti v Tobačni zasoljena že več kot eno leto, meščane to še vedno močno razburja.

Ljubljanska občina je namreč na svoji spletni strani izpostavila, da dobivajo številna vprašanja in pritožbe, povezane s ceno parkirišča na omenjeni lokaciji.

Pet evrov za ves dan ali 15 minut

Tisto, kar meščane najbolj jezi, je, da morajo za parkiranje odšteti pet evrov, ne glede na to, ali je njihov jekleni konjiček na parkirišču zgolj nekaj minut ali ves dan.

To je težava predvsem zato, ker gre za parkirišče v neposredni bližini upravne enote, zato so številni meščani navajeni, da avtomobil tam pustijo zgolj v času opravkov na tej lokaciji.

Včasih so se na tej upravni enoti sicer vile izjemno dolge vrste, a je temu koronavirus naredil konec. Zdaj se je treba naročati vnaprej, zato večina ljudi opravke tam uredi hitreje kot včasih.

Pred letom 2020 je bilo treba na tej lokaciji za uro parkiranja odšteti 1,2 evra, za vsako naslednjo uro pa pol evra.

Parkirišče ni v občinski lasti

»Sporočamo, da to parkirišče ni v lasti Mestne občine Ljubljana, zato na ceno parkiranja tam nimamo vpliva,« so zapisali na občinski spletni strani.

Do začetka lanskega leta je bilo to parkirišče last podjetja Pinacea, ki je za prvo uro parkiranja zaračunavalo 1,2 evra.

Potem je upravljanje parkirišča prevzelo podjetje AS57 v lasti družbe Kompas Shop in od takrat morajo meščani za eno uro (ali ves dan) parkiranja odšteti pet evrov.

Kje v okolici Tobačne lahko parkirate za nižjo ceno?

Najbližje parkirišče v lasti občine je Mirje na drugi strani Tržaške ceste, kjer boste za uro parkiranja odšteli 70 centov. Ceneje lahko parkirate tudi na zunanjih javnih parkirnih mestih v bližini upravne enote, denimo na Oražnovi ulici, kjer ura parkiranja stane 40 centov.

Starejše novice