Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 14.3.2023 11:25
Po 22 letih delovanja je danes z obratovanjem prenehal kino Kolosej v ljubljanskem BTC-ju.

Kolosej je ob odprtju leta 2001 predstavljal prvi multipleks kino v Sloveniji.

Na družabnih omrežjih so sporočili, da zapirajo svoja vrata in se vsem obiskovalcem, ki so jim 22 let stali ob strani, zahvalili za skupaj preživete trenutke.

Kolosej je zgradilo podjetje Kolosej kinematografi v lasti Sergeja Racmana, ki je pozneje zaradi finančnih težav pristalo v stečaju. Kino dejavnost so nato prevzeli najemniki, podjetje Bovin.

Kot so pri podjetju Bovin povedali za Ljubljanainfo, Kolosej svoja vrata zapira zaradi izteka najemne pogodbe, svojo zgodbo pa bodo zaenkrat nadaljevali s ponovnim odprtjem Kina Komuna v centru mesta, ki je prav tako že nekaj časa pod Kolosejevim okriljem.

»Veselimo se novih izzivov in dogodivščin v svetu kinematografije,« so dejali.

V Komuni trenutno poteka prenova, nam je pa uspelo izvedeti, da ponovno odprtje predvidevajo v začetku poletja.

Dodali so še, da je Kolosej pomemben del zgodovine kinematografije na Slovenskem, saj je podjetje v zadnjih dveh desetletjih na prikazovalskem trgu pustilo močan pečat.

Na slovenska tla je prineslo številne inovacije s tega področja, tehnološke in konceptualne spremembe v načinu preživljanja prostega časa v kombinaciji z ogledom filma na velikem kino platnu.

Kolosej bo postal Odiseja

Stavbo zdaj že nekdanjega Koloseja pa je pred kratkim, septembra, na dražbi kupil poslovnež Ivo Boscarol.

Za Siol.net je danes že razkril, kakšne načrte ima z njo.

Njegovo podjetje Boscarol je od stečajnega upravitelja uspešno prevzelo kompleks Koloseja, ki bo do nadaljnjega zaprt in v katerem nekaj časa ne bo več dozdajšnjih aktivnosti, a se bo vrnil prenovljen in osvežen.

»Poslavlja se tudi dozdajšnje ime in po potrebni sanaciji ter preureditvi bomo z novim imenom Odiseja ponudbo kompleksa poživili z dodatnimi zanimivimi vsebinami,« je sporočil Boscarol ter dodal, da bodo nove vsebine in njihovi ponudniki predstavljeni predvidoma jeseni, ko bo znan tudi začetek delovanja.

Obljubil je, da se bodo potrudili z Odisejo ponuditi razburljivo potovanje v svet zanimivih vsebin.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice