Vir: Servis pobude meščanov
Ustvarjeno dne
Sre, 14.12.2022 11:00
Na servis pobude meščanov je bila naslovljena pobuda zaskrbljenega prebivalca in starša.

Prebivalci Trubarjeve ulice v Ljubljani te dni izražajo nezadovoljstvo nad tamkajšnjim podhodom, ki se nahaja v neposredni bližini bivše tovarne Rog. 

V podhodu, ki je služil predvsem v času slabih vremenskih razmer igri otrok iz okoliških blokov, naj bi se sedaj naselila dva odvisnika od mamil in alkohola.

»V tunelu ste vse nasmetila s cigareti, piksnami, smetmi ... Malo in veliko potrebo opravljata kar na tla, da vse zaudarja,« je ogorčeno zapisal eden izmed zaskrbljenih staršev in prebivalcev tistega območja.

Na Mestno občino Ljubljana je bila naslovljena pobuda, v kateri omenjeni občan apelira na občino, da podhod čim prej očitijo in rakužijo.

»Otroci se sploh ne morejo igrati pred blokom, kot so se lahko pred leti. Očistite podhod z WAP-om na toplo vodo in ga razkužite,« je v pobudi zapisal občan.

»So osebe, ki jim bivanje na ulici predstavlja življenjski stil«

Oddelek za zdravje in socialno varstvo Mestne občine Ljubljana na ponudo odgovarja, da dostopa do javnega prostora ni mogoče omejiti. 

»Kot v vseh urbanih središčih, so tudi v Ljubljani osebe, ki jim bivanje na ulici predstavlja življenjski stil.

Med njimi so tudi tisti, ki uživajo prepovedane droge, prekomerno pijejo alkohol, kar lahko kombinirajo z zlorabo zdravil ter se moteče vedejo do ostalih ljudi v okolici,« so zapisali na oddelku za zdravje in socialno varstvo.

Ob tem so še dodali, da se na mestni občini trudijo posvečati čim večjo pozornost na področju brezdomstva. 

V ta namen naj bi tudi sofinancirali preventivne aktivnosti in programe, ki so namenjeni reševanju eksistenčnih stisk brezdomnih ter krepitvi njihove socialne vključenosti.

Vir: Servis pobude meščanov

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice