Vir: Wolt
Ljubljanainfo
Tor, 21.3.2023 18:00
Leta 2020 je Babu začel delati kot Woltov dostavljalec, danes pa ima na Miklošičevi v Ljubljani svojo restavracijo.

Na blogu priljubljene platforme za dostavo hrane in izdelkov iz trgovin Wolt se je te dni znašla navdihujoča zgodba.

Eden njihovih dostavljalcev, ki je nekoč Ljubljančanom dostavljal hrano iz drugih restavracij, je namreč danes ponosen lastnik svoje restavracije z azijskimi uličnimi jedmi. Restavracijo je mogoče najti na Woltu, kjer ima oceno kar 9,2.

Od slabe prve izkušnje do nenehnih pohval

Babu je odraščal v Bangladešu, v Slovenijo je prišel 25. maja 2012.

Govori pet jezikov – bengalsko, urdujsko, hindijsko, angleško, pa tudi malo slovensko.

Preden je postal dostavljavec, se je preizkusil v službi peka v pekarni, pralca posode, pomočnika kuharja in tem, kar počne najraje, v službi kuharja.

V vseh vlogah, v katerih se je znašel, je vedno imel pozitiven odnos do dela in dal vse od sebe.

Svojo prvo dostavo za Wolt je opravil 31. decembra 2020.

Kot je povedal za Woltov blog, je bila na srečo zgolj knjiga in ne kakšna vroča jed, saj je potreboval 45 minut, da je najprej našel knjigarno, nato pa se je še nekajkrat izgubil na poti do uporabnika.

K sreči je ljubljanske ulice zelo hitro dobro spoznal in nato začel Woltove uporabnike navduševati s svojo iznajdljivostjo in prijaznostjo. Poleg tega je Ljubljančane okužil z dobro voljo in jim lepšal dneve. Nekateri se niso mogli načuditi njegovi hitrosti, spet drugi so hvalili njegovo prijaznost in srčnost.

V dobrem letu in pol je opravil skoraj 9000 dostav, da se je naučil vseh bližnjic in začel dostavljati brez navigacije, pa je potreboval dva meseca.

Poskušal je tudi dostavljati z motorjem, vendar je po dveh dneh obupal in se vrnil nazaj na kolo. Pravi, da bi kolesaril še naprej, pa mu je nekdo zaklenjeno kolo ukradel v centru mesta.

Zdajšnjim in bodočim dostavljavcem želi sporočiti, da naj bodo vljudni – tako v restavraciji, ko prevzemajo naročilo, kot takrat, ko ga dostavijo stranki.

Ob tem doda: »Ko sem prišel po naročilo, sem vse vprašal, kako so, saj so tudi oni v službi in pod stresom. Kot dostavljavec si odgovoren za to, kako bodo vsi doživljali Wolt. Kuharji, ki so v svojo hrano dali dobro energijo in ljubezen, ter stranka, ki bo to ljubezen v hrani tudi okusila, če seveda nisi uničil dostave s svojo slabo energijo.«

Zato poziva vse dostavljavce, da naj bodo dobre volje in veseli, saj imajo srečo, da lahko delajo z ljudmi ter da imajo tako odlično in fleksibilno delo.

Uresničenje sanj

Babu je danes ponosen lastnik restavracije z azijskimi uličnimi jedmi. Restavracijo Babu’s na Miklošičevi je mogoče najti tudi na Woltu, kjer ima izvrstno oceno 9,2, na Googlu pa pet zvezdic. Tako dobro ga je ocenilo že več kot 300 ljudi.

Babu je torej primer, kako lahko s pozitivnim pristopom in dobro voljo ustvarjamo življenje, kot si ga želimo in na tak način osrečimo ljudi okoli sebe, še lahko preberemo na Woltovem blogu.

Kot pravi Babu: »Na hrano vplivajo vsi – od kuharja do dostavljavca, zato je pomembno, da so vsi v tej verigi pozitivni, saj vse to vpliva na hrano, ki jo stranka na koncu okusi.«

Vse, ki ga pogrešajo s torbo na ramenih, pa lepo vabi, da obiščejo njegovo restavracijo. Vsakega obiskovalca bo z veseljem pozdravil in mu postregel z okusnimi jedmi.

Starejše novice