Policisti so po intenzivnem iskanju ugotovili, kdo je na pohodu po središču Ljubljane preluknjal gume na kar 46 vozilih.

Prejšnji teden smo poročali o poplavi prerezanih avtomobilskih gum v centru Ljubljane. Po zadnjih podatkih Policijske uprave Ljubljana je bilo oškodovanih 46 oseb. Policisti so v tem času intenzivno zbirali obvestila in ugotovili, kdo je osumljenec. Avtomobilskih gum v središču mesta se je lotil 26-letni državljan Ukrajine. 

Med oškodovanci se je znašel tudi znani slovenski vloger Bit Sever, ki je o dogodku svoje sledilce obvestil preko socialnega omrežja Instagram. Nam pa je povedal, da je prerezane gume na svojem avtomobilu opazil, ko se je dopoldne odpravljal na vožnjo: "Najprej sem mislil, da se je to zgodilo le meni, potem pa sem se ozrl naokrog in opazil, da je bilo oškodovanih več avtomobilov v isti ulici". 

Po večini gre za avtomobile dražjih znamk, kot so Mercedes, BMW, Porsche, Maserati. Nekatere lastnike je pričakala ena ali več prerezanih pnevmatik, posamezni avtomobili pa so bili še popraskani. Vsi poškodovani avtomobili so bili parkirani v središču mesta, največ na Vegovi, Stiški, Rožni, Gosposki in Emonski ulici, na Trgu francoske revolucije, Gornjem in Levstikovem trgu.

Preberite še

Starejše novice