Ljubljanainfo
Tor, 30.5.2023 18:02
Mariborski policisti so razkrili več informacij grozljivega zločina, ko je na Partizanski cesti v Mariboru moški partnerici vzel življenje. Obdukcija je pokazala očitne znake davljenja in poškodbe glave.

V soboto, 27. maja, okoli 14. ure, so bili mariborski policisti obveščeni, da so bili reševalci napoteni v stanovanje v središču mesta, kjer naj bi bila poškodovana ženska. 

Kmalu zatem je na Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor poklical moški, ki je navedel, da je v stanovanju skupaj z reševalci in da je v stanovanju tudi moški, ki naj bi pred dvema dnevoma umoril sestro njegove punce

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, ki so ugotovili, da je 27-letna državljanka Srbije mrtva in da je bilo nad njo storjeno kaznivo dejanje. Zato so kmalu zatem odvzeli prostost osumljenemu, ki se je takrat zadrževal pred stanovanjskim blokom. Gre za 20-letnega državljana Slovenije. 

Z navedenimi ugotovitvami sta bila seznanjena dežurna okrožna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Mariboru, ki je vodil kasnejši ogled kraja kriminalističnega dejanja. Pri tem so mu kriminalisti nudili strokovno pomoč.

V četrtek zvečer izbruhnil spor, moški pretepel in zadavil partnerko

Z zbiranjem obvestil in drugimi opravili so policisti v nadaljevanju ugotovili, da sta se osumljeni in žrtev 25. maja pozno zvečer v tem stanovanju hudo skregala. 

Osumljeni je pri tem oškodovanko večkrat silovito udaril v glavo. Potem pa jo je zadavil. 

Še tisti večer je po telefonu poklical svojo mamo in jo seznanil s tem, da je se sprl in stepel s svojo partnerko. Naslednje jutro, 26. maja, pa je mami v telefonskem klicu zatrdil, da je z oškodovanko vse v redu in da bo o tem obvestil njene sorodnike. 

Sam je okoli 12. ure odšel na urgenco zaradi poškodovane roke in noge. Med oskrbo je navedel, da se je poškodoval ob udarcu ob rob postelje, medtem ko se je sprl s partnerko. Okoli 16. ure se je vrnil v stanovanje, kjer je bil praktično do ure prijetja 27. maja. 

V nadaljevanju, 27. maja, okoli 11. ure je klicala oškodovankina mama, vendar se na njene klice ni odzval. Šele ob 13.30 jo poklical nazaj in ji zatrjeval, da je njena hči spi, da je poškodovana, ker sta se stepla. 

Posledično je mama poklicala svojo drugo hči, ki je s svojim prijateljem odšla na kraj, prav tako pa sta obvestila regijski center za obveščanje, ta pa dispečerski center.

Obdukcija pokazala očitne znake davljenja in poškodbe glave

Pri obdukciji, ki jo je odredil dežurni preiskovalni sodnik, so bili ugotovljeni očitni znaki davljenja in številne poškodbe glave. 

Glede časa smrti je patolog podal mnenje, da je ta nastopila v noči iz 25. na 26. maj. 

Včeraj, ob 12.30, so policisti osumljenega privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. 

Osumljeni stari znanec policije

Osumljenega so policisti v preteklosti že večkrat obravnavali za prekrške in kazniva dejanja z elementi nasilja.

Tako so policisti v decembru 2021 zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na škodo njegove mame. 

Prav tako je bil v avgustu 2022 obravnavan zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, ker je v središču mesta brez povoda udaril tujega turista.

Večkrat je bil obravnavan tudi za prekrške s področja posesti prepovedanih drog. 

Opisani primer je letošnji prvi na območju Policijske uprave Maribor. Predpisana kazen za kaznivo dejanje uboja je v razponu od petih do 15 let. 

Starejše novice