Foto: Bobo
STA
Pon, 25.10.2021 14:25
Poslanec Jožef Horvat: Ostro obsojamo kakršno koli grožnjo s smrtjo.

V NSi ostro obsojajo kakršno koli grožnjo s smrtjo komur koli in pričakujejo, da se bodo pristojni organi odločno odzvali in poiskali tiste, ki v državi netijo nestrpnost in sovraštvo, se je vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat danes odzval na informacijo o pošti z grozilno vsebino, ki sta jo prejela premier Janez Janša in minister Matej Tonin.

»Danes v Sloveniji praznujemo državni praznik, dan suverenosti. Pred natančno 30 leti je zadnji sovražni vojak zapustil slovenska tla in takrat, vsaj jaz in najbrž mnogi drugi, nismo razmišljali o tem, da bi se čez natanko 30 let spet morali bati sovražnih pušk in sovražnih metkov,« je dejal Horvat.

Ko se ta nestrpnost, sovraštvo razplamti, žrtev ne izbira po politični barvi, je opozoril.

Pri tem pa je poudaril, da se moramo vsi zavedati naše odgovornost, da sožitje, da miroljubje gojimo v naši državi, v naši slovenski družbi in da mora vsak k temu prispevati svoj delež.

Kot je sicer v nedeljo prvi poročal spletni portal Siol, za njim pa tudi drugi mediji, sta predsednik vlade Janez Janša ter podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin v petek na domača naslova prejela kuverti, v katerih sta bili grožnja s smrtjo in naboj večjega kalibra.

Po poročanju spletne Demokracije pa je pošto z enako vsebino prejel tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice