STA
Tor, 7.3.2023 16:00
Mestna občina Ljubljana bo glede Plečnikovega stadiona vložila pobudo za revizijo.

Mestna občina Ljubljana bo na odločitev višjega sodišča, ki je potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča in parcelo z vrtovi, ki jo je Mestna obćina Ljubljana kot svoj delež vložila v podjetje Bežigrajski športni park, prisodilo naselju Fond, vložila pobudo za revizijo.

Kot je na novinarski konferenci spomnil župan Zoran Janković, pritožba namreč ni več možna.

Jankovič je to povedal v odgovoru na novinarsko vprašanje, kako komentira odločitev višjega sodišča, ki je v postopku ugotovitve skupnega pripadajočega zemljišča, ki so ga prebivalci naselja Fond začeli jeseni 2009, zavrnilo pritožbe nasprotnih strani in potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, ki je parcelo z vrtovi prisodilo naselju Fond.

Zahtevek za revizijo

Poudaril je, da sicer sam sodb sodišč ne komentira, ker je zanj, kot je poudaril, »sodišče edini kraj, kjer se lahko doseže pravica«.

Ob tem je dodal, da preučujejo, kakšne možnosti imajo, glede na to, da pritožba ni več možna, »možen pa je poskus vložitve zahtevka za revizijo«.

Kot je napovedal, se bodo predstavniki Mestne občine Ljubljana še v tem tednu srečali s partnerji projekta Bežigrajski športni park - poslovnežem Jocom Pečečnikom in njegovim podjetjem Elektronček ter z Olimpijskim komitejem Slovenije in pripravili predlog glede nadaljnjih pravnih poti.

Odločitev sodišča je vezana na parcelo, ki jo Mestna občina Ljubljana kot svoj delež vložila v podjetje Bežigrajski športni Park.

Višje sodišče je v prav vseh točkah zavrnilo pritožbi in potrdilo dosedanje ugotovitve ter odločitve.

»S to odločitvijo višjega sodišča je sklep o ugotovitvi skupnega pripadajočega zemljišča postal pravnomočen, etažni lastniki v Fondu pa smo tudi pravno formalno postali lastniki skupnih zemljišč v naselju,« je ob odločitvi sodišča v imenu prebivalcev Fondovih blokov zapisala Karmen Stariha.

Starejše novice