Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sre, 20.10.2021 17:00
Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes vložile v tem mandatu že drugo interpelacijo ministra Aleša Hojsa, ki so jo zasnovali v Levici.

Opozicijske stranke med drugim ministru Alešu Hojsu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, pa tudi ponižujoč, ignorantski in nestrokovni odnos do splošne in strokovne javnosti.

Kot je ob napovedi vložitve interpelacije v izjavi za medije dejal poslanec Levice Matej T. Vatovec, Hojsu očitajo odgovornost za ustvarjanje izrednih razmer v državi. »S svojim delovanjem tako vlada kot ministrstvo za notranje zadeve aktivno spodbujata nemire v državi in ustvarjata klimo, ki postaja vse bolj nevzdržna,« je navedel.

Ob tem Hojsu očitajo še politizacijo in militarizacijo policije ter vprašljivo povečanje represije nad protestniki, je dejal poslanec. Osnutek interpelacije Hojsa bremeni tudi odgovornosti za protiustavno omejevanje človekovih pravic z nepravilnim izvajanjem 9. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Opozarjajo tudi, da velika verjetnost hujših kršitev javnega reda ne more biti zadosten razlog za tako široko omejevanje človekovih pravic na delu ozemlja Slovenije.

Po objavi posnetka, na katerem naj bi okoljski minister Andrej Vizjak svetoval podjetniku Bojanu Petanu, kako se izogniti plačilu davka, Hojsu očitajo tudi, da je sodeloval pri kaznivem dejanju, saj je sam priznal, da je vedel za te Vizjakove izjave.

Hojs je na Twitterju namreč zapisal, da mu je bil več let star prisluh ministra Vizjaka predstavljen že pred časom, z opozorilom, da bo ob pravem času predvajan in uporabljen za rušenje njega in vlade. V Levici menijo, da bi moral Hojs naznaniti kaznivo dejanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice