Foto: BOBO
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Tor, 30.8.2022 16:50
Kako so se na izstop Marte Kos iz boja za predsednico države odzvali nekateri predsedniški kandidati?

Poročali smo o današnjem izstopu Marte Kos iz boja za predsednico države. Na izstop so se odzvali nekateri predsedniški kandidati. 

Javnomnenjske ankete zadnjih mesecev sicer Kosovo uvrščajo na tretjo mesto med predsedniškimi kandidati, podprlo bi jo med okoli 11 in nekaj več kot 16 odstotkov vprašanih.

Glede na meritve javnega mnenja medtem v predsedniški tekmi za zdaj vodita poslanec SDS in nekdanji zunanji minister Anže Logar in odvetnica Nataša Pirc Musar.

Kakšni so odzivi?

Pirc Musar je v odzivu na odločitev Kosove zapisala, da njeno potezo spoštuje, sama pa da ostaja osredotočena na svojo kandidaturo in zbiranje podpisov podpore.

Tudi iz Logarjevega štaba so v odzivu za N1 dejali, da nadaljujejo kampanjo in ne komentirajo dejanj drugih kandidatov.

V štabu kočevskega župana Vladimirja Prebiliča pa so v odzivu izrazili prepričanje, da bodo s svojimi vsebinami uspešno nagovorili tudi del volivcev, ki bi sicer podprl Kosovo. »Odstop kandidatke Marte Kos bo vsekakor pustil vrzel v letošnjih predsedniških volitvah, saj je bistvo demokracije v tem, da imajo volivci na izbiro kakovostne kandidate za predsednika republike, kar Marta Kos, ne glede na to, da smo si kandidati konkurenčni, vsekakor tudi je, «so še povzeli odziv Prebiliča.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice