Foto: Facebook
Slovenske železnice so pridobile uporabno dovoljenje za nove vlake Stadler, ki bodo šli prvič v promet na dolenjski, kočevski in kamniški progi, je oznanil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Slovenija je pridobila prvih pet novih potniških vlakov Stadler z dizelskim motorjem, ki bodo v javnem potniškem prometu začeli voziti po prenehanju ukrepov, ki so JPP trenutno zaustavili. Novi vlaki bodo vozili po dolenjski, kamniški in tudi na kočevski progi, je oznanil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Naročenih je sicer 52 vlakov, od tega 21 enopodnih in 10 dvopodnih električnih ter 21 enopodnih dizelskih, za katere Slovenske železnice pričakujejo, da bodo do konca leta 2022 vozili po železniških tirih.

 

Končno. Imamo jih! Novi vlaki Stadler! SŽ so namreč pridobile uporabno dovoljenje in prvi novi vlaki gredo v promet!...

Objavil/a Jernej Vrtovec dne Petek, 20. november 2020

Novi vlaki bodo sodobnejši, udobnejši in hitrejši, obljubljajo Slovenske železnice in dodajajo, da naj bi se potovalni čas skrajšal do 10 odstotkov. Poleg tega, da bodo prostornejši, bodo imeli tudi prostore za osebe z omejeno mobilnostjo in zanje prilagojene toaletne prostore, 10 mest za prevoz koles, električne vtičnice za polnjenje elektronskih naprav, klimo in Wi-Fi.

Preberite še

Starejše novice