Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sre, 18.10.2023 13:07
Ministrstvo za obrambo bo snemalo resničnostni šov Vojak. Gre za dokumentarno resničnostno serijo.

Na televiziji z nacionalnim dosegom se bo predvajala dokumentarna resničnostna serija, ki bo imela deset delov z naslovom Vojak. Njen namen bo novačenje mladih v vojsko. 

Dva milijona za resničnostni šov

Marjan Šarec, minister za obrambo, je po pisanju Financ pred dnevi podpisal izbor izvajalca, ki bo produciral, promoviral in predvajal resničnostni šov. Za ta namen bo iz proračuna šlo skoraj dva milijona evrov.

Obrambno ministrstvo je javno naročilo za resničnostni šov objavilo zadnjega avgusta, torej le nekaj dni po katastrofalnih poplavah.

Na razpis sta prispeli dve ponudbi; in sicer ponudba Sme kreativna produkcija in Multimedijske storitve Jan Kok: 777.140 evrov z davkom na dodano vrednost in Akademije Ris, svetovanje: 1.949.403 evre z davkom na dodano vrednost, še pišejo Finance.

Prvega ponudnika so izločili, ker niso predložili vseh potrebnih dokazil. Tako je bil izbran drugi ponudnik -  Akademija Ris, vendar pa odločitev o izboru še ni pravnomočna. 

Predvidenih deset oddaj

Posel naj bi se zaključil do konca prihodnjega leta, z možnostjo podaljšanja za šest mesecev, je razvidno iz razpisa. 

Serija bo morala biti posneta v Sloveniji, in sicer na lokacijah, ki so v upravljanju Ministrstva za obrambo. 

Predvidenih je deset oddaj dolžine okrog 45 minut. Po poročanju Financ naj bi se resničnostni šov Vojak predvajal predvidoma prihodnje leto, septembra, oktobra in novembra.

Šov temelji na pozitivni tekmovalnosti

Iz razpisne dokumentacije je razvidno, da serija temelji na pozitivni tekmovalnosti in doseganju ciljev. Le najboljši udeleženci se ustrezno razvijajo in napredujejo skozi serijo.

Zmaga pa tisti, ki je najbolj usposobljen, pripravljen, trden, iznajdljiv in discipliniran vojak.

Resničnostni šov naj bi bil namenjen spodbujanju zanimanja za vojaški poklic in promocijo Slovenske vojske. Po pisanju Financ je namenjen gledalcem med 16 in 30 let ter populaciji, ki vpliva nanje. 

Podjetje že več let brez prihodka

Posel je sicer dobilo podjetje, ki je že več let brez prihodka, to so imeli nazadnje leta 2007, ko je bilo podjetje ustanovljeno. Kot je razvidno iz članka na Financah, je podjetje bančni račun odprlo 1. avgusta letos, mesec dni pred razpisom ministrstva. 

Sicer pa se Luka Zorenč, lastnik omenjenega podjetja, predstavlja kot nekdanji pripadnik specialne enote Slovenske vojske. Zorenč pravi, da ima več let izkušenj na področju varovanja, medicine, usposabljanja in podpore v najbolj zahtevnih področjih sveta. 

Starejše novice