Klemen Nicoletti / Foto: Majbert Pharm
Ljubljanainfo
Čet, 12.5.2022 15:41
V podjetju Majbert Pharm je pred kratkim prišlo do spremembe lastništva. Nova lastnika podjetja sta tako Anja Jenko, ki je z nakupom postala večinska lastnica, in Klemen Nicoletti, ki je obdržal 40-odstotni delež v podjetju.

Majbert Pharm je državi decembra 2020 prodal večjo količino hitrih testov za množično testiranje.

Kot se je kasneje ugotovilo in kot je poudarila nekdanja zaposlena na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano virologinja Metka Paragi, so bili hitri testi omenjenega podjetja neustrezni za hitro testiranje na koronavirus, a je laboratorij kljub temu njihovo ustreznost potrdil in uporabo testov priporočil vladi.

Pri nakupu testov je pomagal tudi Janko Jenko, gospodarstvenik in nekdanji politik, njegova hčerka Anja Jenko pa je sedaj postala večinska lastnica podjetja. Pri tem pa ne bo prevzela vloge direktorice.

»Z deležem kupljenega podjetja bom ravnala izjemno skrbno in spoštljivo. Prepričana sem, da je zaenkrat zgodba preobsežna, da bi lahko vanjo vstopila kot direktorica ali v aktivni vlogi, zato bomo skupaj z izbrano ekipo na to mesto postavili nekoga, ki si ga Majbert Pharm tudi zasluži,« ob prevzemu vloge poudarja Anja Jenko.

Po Nicolettijevo so se njihovi testi izkazali za neoporečne

Lastništvo pa je poleg Anje Jenko v Majbert Pharmu obdržal tudi Klemen Nicoletti. Pri tem ima podjetje še vedno aktivno pogodbo z Združenjem zdravstvenih zavodov Slovenije, pri tem pa v Majbert Pharmu poudarjajo, da bodo z dobavo farmacevtskih pripomočkov nadaljevali.

Kot pravijo, so se njihovi testi izkazali za neoporečne.

»Ja, seveda. Imamo aktivno pogodbo z Združenjem zdravstvenih zavodov Slovenije, katerim dobavljamo teste, ki so prestali vse preiskave zunanjih preiskovalcev, katere so odredili in izbrali pristojni organi, ustrezajo nacionalnim standardom in so bili na razpisih cenovno najbolj ugodni,« poudarja Nicoletti.

Pa so testi res primerni?

Vendar, ali so testi Majbert Pharma res primerni, še vedno ugotavljajo pristojni.

Tako so v aprilu preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada tako kot decembra znova obiskali Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, in sicer zaradi že omenjene verifikacije hitrih antigenskih testov omenjenega podjetja.

»Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada ob pomoči kriminalistov Policijske uprave Maribor izvajajo zaseg in zavarovanje elektronskih podatkov v poslovnih prostorih na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor zaradi suma storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in oškodovanja javnih sredstev,« so takrat pojasnili na Generalni policijski upravi.

Starejše novice