Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar (foto: Bobo)
Ljubljanainfo
Tor, 7.11.2023 10:25
Od ministra Boštjana Poklukarja zahtevajo pojasnila v zvezi s posilstvi.

Po nedavnem skrb vzbujajočem dogajanju v Ljubljani je bilo v zvezi s posilstvi na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovljeno poslansko vprašanje.

Spomnimo. 1. novembra so ljubljanski policisti po spolnem napadu na območju Tabora v Ljubljani prostost odvzeli državljanoma Maroka; še prej pa je bila v podhodu na Vilharjevi cesti posiljena ženska, njen spremljevalec pa pretepen.

Zdaj je na Poklukarju, da poslancu SDS Andreju Kosiju odgovori:

»1. Koliko spolnih napadov nezakonitih migrantov v Sloveniji je obravnavala policija od 1. januarja 2023 do 3. novembra 2023 in kje? 
2. Kakšni so razlogi, da policija o tem ne obvešča javnosti, čeprav gre za veliko varnostno tveganje? 
3. Koliko sumov storitve kaznivih dejanj zoper življenje in telo, zoper spolno nedotakljivost v katerih so bili vpleteni tujci iz tretjih držav oziroma nezakoniti migranti je obravnavala policija od 1. januarja 2023 do 3. novembra 2023? Koliko jih je obravnavala lani? 
4. Kakšne ukrepe bo sprejelo ministrstvo in policija za zagotavljanje varnosti ljudi in premoženja zaradi nezakonitih migrantov?«

Policija je sicer pred dnevi pojasnila, da tovrstnih dogodkov ne prikrivajo, temveč jih bodisi potrdijo bodisi ovržejo, kadar o njih poizveduje zainteresirana javnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice