Joker Out, foto: Mediaspeed
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 8.12.2022 11:25
Evrovizija nekoliko drugače, kot smo je vajeni, znan je že tudi slovenski predstavnik!

Prihodnji izbor za pesem Evrovizije bo nekoliko drugačen, kot smo ga vajeni.

Zaradi situacije v Ukrajini je Zveza evropskih radiotelevizij EBU izbor prestavila v Veliko Britanijo, v Liverpool, na njem pa bo sodelovalo 37 javnih radiotelevizij, med njimi RTV Slovenija.

Predizbora bosta 9. in 11. maja, finalni izbor pa 13. maja 2023.

Uvedli so tudi novosti pri glasovanju: v obeh polfinalih bodo glasovali le gledalci (televoting), v finalu pa bodo še vedno glasovale žirije in gledalci, tako kot doslej. Dodano pa bo glasovanje 'preostalega sveta'.

Gledalci v državah, ki ne sodelujejo, bodo lahko glasovali prek spleta.

Glasovanje bo plačljivo in bo veljalo kot glasovanje ene dodatne države. Tako bo končno razmerje glasovanja v finalu 50,6 odstotka televoting, 49,4 odstotka žirije.

Kdo potuje v Liverpool?

Prav danes je RTV Slovenija razglasila svojega predstavnika na izboru: to je priljubljena skupina Joker Out.

Odločili so se za nekoliko drugačen pristop k izboru izvajalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na Evroviziji - namesto izbora EMA so kar sami izbrali »najbolj vročo domačo zasedbo ta hip« Joker Out.

Kot je povedal frontmen zasedbe Bojan Cvjetićanin, so že začeli pripravljati pesem za Emo, ko je prišla ponudba, da jo preskočijo in se podajo naravnost v Liverpool. Tega niso mogli zavrniti, je dejal. Že pred leti so se pogovarjali o Evrosongu, a so čakali na pravi trenutek, ki je očitno prišel.

Skladbe sicer še nimajo posnete v celoti, bo pa gotovo v slovenščini, saj predstavljajo Slovenijo in se najbolj pristno izražajo v slovenskem jeziku, so še povedali.

Pesem bo premierno predvajana 4. februarja, dan pozneje pa bo predstavljen tudi videopost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice