Evropo so navdušili (foto: Vita Orehek).
Ljubljanainfo
Sre, 24.4.2024 10:03
Joker Out so se vrnili z velike evropske turneje, kjer so se jim uresničile sanje. Neustavljiva peterica pravkar v studiu v Hamburgu snema album.

Končal se je najdaljši in najbolj intenziven mesec in pol v življenju skupine Joker Out. Turneja See You Soon jih je popeljala v kar 13 držav, kjer jih je na 22 koncertih videlo več deset tisoč oboževalcev. Sanje o tem, da bi nekoč kot skupina potovali po Evropi in igrali pred razprodanimi dvoranami, je za fantastično slovensko peterico danes realnost, prihodnost pa je videti še večja in svetlejša! 

(foto: Vita Orehek)

»Sanjsko - v polnem pomenu besede. To je izpolnitev naših največjih sanj, a hkrati imamo tudi občutek, da se stvari tako hitro in minljivo dogajajo, da po vsaki stvari (npr. enomesečni turneji) sploh ne veš, a se je to res zgodilo. Kot v sanjah. Težko je absorbirati in dojeti dogajanje okoli sebe, ko konstantno spreminjaš svoje okolje,« so ob zaključku turneje See You Soon povedali Joker Out.

(foto: Vita Orehek)

Turneja se je začela z dvema koncertoma na Finskem v začetku marca, nadaljevala pa v Estoniji, Latviji, Litvi in ​​na Poljskem. 

Po zmagovitem nastopu v Krakovu se je skupina odpravila v Nemčijo, kjer je nastopila v Berlinu, Leipzigu, Hamburgu, Kölnu in Münchnu. Že tako močno bazo oboževalcev so dodatno okrepili z nastopi na Švedskem in Norveškem. 

Sledil je nizozemski Utrecht, kjer so oboževalce omrežili v dvorani Tivoli Vredenburg s kapaciteto 2000 obiskovalcev, nato pa še na prvih nastopih v Franciji (Pariz) in Belgiji (Antwerpen). V drugi polovici turneje so Bojan, Kris, Nace, Jure in Jan navdušili še v Milanu in Padovi. 

Po velikonočnih praznikih so za divji zaključek zasedbo čakale nabito polne dvorane, kjer so z nastopoma v londonski dvorani O2 Shepherd's Bush Empire ter Academy v Manchestru zapisali osebno zgodovino. Za čisto zadnje dejanje pa je ostal še nastop na prizorišču St. Lukes v Glasgowu.

(foto: Vita Orehek)

Vnuk Ringa Starra med gosti na odru

Na več kot sedem tisoč kilometrov dolgi poti je skupina nastopila s številnimi gosti. Na odru dvorane Shepherd's Bush Empire se jim je pridružil vnuk Ringa Starra, Louie Starkey in z njimi zaigral uspešnico uspešnico Umazane misli ter izzval Jureta na bobnarsko bitko. 

Del turneje pa sta z njimi preživela kantavtor JC Stewart in skupina Hearts.  Jeseni prihaja novi album!

(foto: Vita Orehek)

»Trenutno so vse misli pri novem albumu, ki mu želimo posvetiti čas in pozornost, kot si naša nova glasba tudi zasluži. Potem se pa prej kot potovanja veselimo preživeti nekaj časa doma,«

so bili iskreni Jokerji. Novi album prihaja septembra in nastaja v Hamburgu, na krilih megahita Carpe Diem (za katerega so na Finskem prejeli zlato ploščo za več kot dva milijona predvajanj), po razprodanih Stožicah in podpisu pogodbe s svetovno znano agencijo Wasserman.

(foto: Vita Orehek)

Nastopi v bližini Slovenije 

Ob novi glasbi pa so znani tudi datumi nekaterih festivalskih nastopov to poletje. Festival Sea Star (23. – 26. maj, Umag, Hrvaška), EXIT (10. –  14. julij, Novi Sad, Srbija) in Sziget ( 7. maj – 12. avgust, Budimpešta, Madžarska).

(foto: Vita Orehek)

Starejše novice