Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sre, 12.1.2022 16:00
Govorili smo z Jasno Žaler Culiberg, ki je za Ljubljanainfo zelo iskreno in odkrito spregovorila o tem, zakaj se je na potovanje odpravila in kako je šlo »vse navzdol« po tem, ko sta z možem prejela pozitiven covid rezultat.

Znana slovenska vplivneža Jasna Žaler Culiberg in njen mož Miha Culiberg sta se kot darilo za Jasnin 40. rojstni dan odpravila na Jamajko, od tam pa za »nekaj dni« še na Kajmajske otoke. 

Tam sta prejela pozitiven rezultat na okužbo s covidom-19, zato sta prisiljena ostati v karanteni na otoku.

O tej izkušnji je vplivnica Jasna Žaler Culiberg odkrito spregovorila za Ljubljanainfo.

»Povedala bom direktno«

Vplivnica nas opozori, da bo spregovorila o izkušnji odkrito in »direktno«. Opisuje, da je vsakdanje življenje zanjo in za njenega moža stresno, saj vodita kar pet podjetij, kar prinese veliko odgovornost, sploh v covid obdobju.

Poleg podjetja, čas posvečata še trem majhnim otrokom in dvema iz Mihovega prvega zakona.

»Potrebna je dinamika prilagajanj sestavljene družine. Pred dvema letoma sva zgradila hišo, da smo se preselili iz najema, kar je prineslo visoke kredite,« razlaga vplivnica, ki sicer prihaja iz preproste družine, prav tako pa tudi njen mož. 

»Vse, kar sva ustvarila, sva ustvarila sama - z zelo trdim delom in neprespanimi nočmi,« je jasna. 

Vplivnica dodaja, da je njuno finančno stanje trenutno precej slabo, saj je njuno dejavnost koronakriza precej prizadela. Zato pove, da če ne bi bilo potovanje kupljeno vnaprej, si tega trenutno ne bi (zmogla) privoščiti.

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

Možnost, da se zbližata

Ta stres naj bi vplival tudi na njuno zakonsko življenje. Za Ljubljanainfo Jasna razkrije, da sta se z možem precej oddaljila. 

Pravi, da potovanje ni bilo le zgolj oddih od vsakdanjega življenja, temveč tudi ponovna možnost za zbližanje med zakoncema Culiberg.

To jima je na potovanju tudi uspelo. »Preden sva izvedela za okužbo z virusom, sva se imela nadpovprečno dobro. Občutki so bili vrhunski in edinstveni,« občutke s potovanja opiše vplivnica. 

Veliko sta se pogovarjala in naredila načrt za potovanje okoli sveta.

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg
Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

Jamajko sta prečesala po dolgem in počez

Dodatno strast, jima je požgalo samo 16-dnevno potovanje. »Ta adrenalin, ko ne veš, kaj te čaka za vogalom, me še vedno navduši kot malega otroka,« opisuje svojo strast do potovanj.

Razlaga, da je bilo prvih 14 dni potovanje dinamično - odkrivala sta deželo, Jamajko sta potovala dvakrat po dolgem in počez. 

Deželo opiše kot tako, kjer se »na vsakem koraku najde cerkev, pleše ob dobri glasbi in se kadi marihuana«.

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg
Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg
Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg
Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg
Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

Pozitiven covid rezultat

A ekstaza in utrip veselja in glasbe Jamajke se je zaključil, ko sta prejela pozitiven rezultat na okužbo s covidom-19 na Kajmanskih otokih, ki sta se jih odpravila pogledati za nekaj dni.

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

»To je bil totalen šok, panika, tekle so solze. Spraševala sva se, kaj bova z avti: Najin avto je v Münchnu na letališču, ključi od avta pa v najemnem avtu na Jamajki,« opisuje in razlaga, da je pozitivna okužba prinesla še nešteto stroškov: od novih letalskih vozovnic, do namestitve.

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

Opisuje, da sta prva dva dni po tem, ko sta prejela pozitiven rezultat, »bila grozna«, saj sta se lovila z informacijami, nista dobila hrane, še vedno sta morala plačevati najemni avto … 

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

»Nato sva se zbrcala in videla priložnost v tem, da te karantenske dni preživiva tako, da nadoknadiva z delom,« pove in razlaga, da poleg dela tudi telovadita in meditirata - za vse to pa sta si sestavila urnik.

Namreč, vplivnica za Ljubljanainfo pove, da nobeden od njiju nima niti enega znaka okužbe z omikronom, katerega imata potrjenega.

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg
Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

»Ne zdi se mi poštena situacija na Kajmanskih otokih. Najprej, sploh ne moreš na otok, če nisi cepljen. 

Druga stvar je, da lahko na otoku, kot turist, prenočiš zelo poceni. Sedaj, ko sva covid pozitivna, nimava izbire, kje spati, v kakšnem cenovnem rangu: Morava v enega izmed petih hotelov, ki sprejemajo okužene s covidom, najnižja cena za noč pa je 500 dolarjev. Kaj če tega nimaš, kaj, če ti nihče ne more posoditi? Lahko 'crkneš na cesti'.

Poleg tega ima Miha trombozo in more doživljenjsko jemati močne tablete za redčenje krvi. Če bi sprejela takšno 'covid hotelsko sobo' in ne bi smel stopiti niti na hodnik, bi to zanj bilo usodno. 

Zato sva morala najti novo namestitev, ki jo je morala odobriti komisija. A sva našla čudovito hišo, na samem, kjer se lahko gibava, z enako ceno, kot bi jo dala za hotelsko sobo,« pove svoje mnenje.

Potovanje brez otrok

Razlaga, da je bila pred potovanjem skeptična o tem, da za toliko časa zapusti otroke.

Pove, da se je pred potovanjem o tem veliko pogovarjala s svojimi otroki in jim povedala, da se nagiba k temu, da na potovanje ne bi šla. Otroci naj bi ji rekli, naj le gre na potovanje, sicer bodo morali »samo pospravljati«.

In čeprav je bilo njuno potovanje idilično, sta po 15. dneh že otroke dodobra pogrešala, pozitiven covid-19 rezultat pa je njuno vrnitev k otrokom še podaljšal.

Otroci pa naj bi žalostno novico kljub temu pozitivno sprejeli in ji obljubili, da bodo za vse - in zase - poskrbeli.

Zato je jasna: Izkušnja ju ni odvrnila od tega, da bi tudi v prihodnje potovala brez otrok.

»Najino prepričanje je, da če zakon staršev ni v redu, tudi otroci ne morejo biti. Z ničemer materialnim, ne moreš kupiti otroku večjega zadovoljstva, kot da mu nudiš trdno družino in mu pokažeš partnerski odnos, ki funkcionira,« pove in doda, da 14 dni na leto ne more pustiti nobenih negativnih posledic na otroka, medtem ko je na njunem zakonu potovanje pustilo zares pozitiven pečat.

»Nama so otroci vse. Ampak so le sopotniki: prišli so v najino življenje krepko po tem, ko sva se spoznala midva in bodo tudi odšli. Bistveno večji del življenja, bova preživela midva sama, kot pa z otroki,« vplivnica razkrije mnenje, o tem, da se s prihodom otrok, življenje v partnerskem smislu, da popolnoma na stran, dokler ne zrastejo.

Vir: osebni arhiv Jasne Žaler Culiberg

Nikamor brez zavarovanja

Zaradi novih omejitev, povezanih s koronavirusom, se par pred 24. januarjem domov zagotovo ne bo mogel vrniti. Vplivnica zaradi svoje izkušnje poziva, da nikar ne potujete brez zavarovanja. 

»Zavarovanje stane nekaj deset evrov, nudijo pa tudi covid kritje,« pravi, da zavarovanje res »reši pred bankrotom« v primerih, v kakršnem sta se znašla zakonca Culiberg.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice