Foto: Bobo (Slika je simbolična).
Pia Seidl
Čet, 20.4.2023 12:18
Pred odhodom v Liverpool na izbor za pesem Evrovizije je glasbena skupina Joker Out s slovenskimi oboževalci na današnji novinarski konferenci v Ljubljani delila svoje vtise z evropske turneje.

Na Televiziji Slovenija so prepričani, da so sprejeli pravo odločitev. Na podlagi kakovosti, poslušanosti, karizmatičnosti in uspeha so za slovensko predstavnico za pesem Evrovizije izbrali glasbeno skupino Joker Out.

Fantje so na turneji po Evropi in Izraelu pokazali vztrajnost, delavnost in funkcionalnost. Opravili so šest koncertov in spoznali ostale tekmovalce ter tuje oboževalce.

»Bila je uspešna turneja in interes je bil visok. V nekaterih mestih smo organizirali spoznavne dneve za oboževalce, na katere jih je prišlo veliko,« je povedal Kris Guštin.

Samozavest in karizma

Z dobrim občutkom gredo v Liverpool. Navdušeni so bili, ko so poslušalci na njihovih koncertih z njimi zapeli pesem Carpe diem v slovenskem jeziku. 

Martin Jurkovič pove, da so že na začetku bili precej samozavestni in so verjeli v svoje sposobnosti.

»Spoznali smo 33 delegacij. Veseli nas, da smo z večino tekmovalcev vzpostavili dobre stike in občutek na pred dogodkih je bil sproščen,« je dejal Bojan Cvjetićanin.

Novi val v angleščini

V sodelovanju z britanskim glasbenikom Elvisom Costellom bodo ta petek izdali angleško različico pesmi Novi val.

»Elvis Costello je že pred leti poslušal našo glasbo in bila mu je všeč. On je primarno našo pesem prevedel v angleščino in zgodilo se je sodelovanje. Svoj del je Elvis posnel v New Yorku,« je razložil Jure Maček.

Videospot, ki ga bomo lahko videli že ta petek, bo sestavljen iz njihovega dela, ki so ga posneli v Liverpoolu in njegovega, ki ga je posnel v New Yorku. 

Poslednji koncert pred odhodom na Evrovizijo

V torek, 25. aprila, ob 15. uri na Novem trgu v Ljubljani pripravljajo koncert za njihove najboljše domače oboževalce. Zapeli bodo Carpe diem in druge pesmi iz njihovega novega albuma. Ne zamudite!

Starejše novice