Foto: Marko Alpner
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Čet, 6.5.2021 10:57
Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo novo skladbo Lažnivec (Povej ej). Opozarjajo tudi na različne laži, ki se dogajajo v javnem življenju.

Hamo & Tribute 2 Love imajo novo skladbo z naslovom Lažnivec (Povej ej). Z njo napovedujejo skorajšnji izid live albuma Iz4Kani skorlajv, akustične, skoraj v živo posnete različice albuma 4K.

V pesmi pa lahko najdemo tudi kritike slovenskega političnega področja. 

O pesmi 

Člani skupine Hamo & Tribute 2 za svojo novo pesem Lažnivec (Povej ej) trdijo, da je v svojem bistvu pesem za ples. Dodajajo tudi, da se lahko v njen ritem hitro ujame politika in vsi ostali, ki jim resnica pomeni zgolj bledo besedo. 

Pesem Lažnivec (Povej ej) prinaša izpoved lažnivca, ki seveda trdi in prisega, da govori le resnico. 

Hamo & Tribute 2 pripomnijo, da podobnost z resničnostjo ni zgolj naključna, saj se lažnivci sprehajajo med nami in po vseh prizoriščih javnega in manj javnega življenja. 

»Izgubili smo moralni kompas in predolgo že iščemo Severnico, ki bi nas vodila v smer resnice. In dokler družba lažnivce še spregleda, upanje še živi, ko pa se bomo z lažjo sprijaznili in jo sprejeli, takrat bomo stopili velik korak v smer pr(e)opada,« poudari glasbena skupina Hamo & Tribute 2.

Hamo & Tribute 2 Love s svojim Lažnivcem vse lažnivce legitimirajo in jih postavijo na plesišče resnice, kjer ti spoznajo, da niti sami ne vedo, kdo so, kaj je res in zato povedo in priznajo vse; morda celo resnico.

»Če debelemu rečeš, da je močan, si se uvidevno zlagal. Kaj pa, če ne veš, koliko časa bo kosil virus? Preprosto rečeš, da je ključnih naslednjih štirinajst dni. Policijska ura ni policijska, ampak zdravstvena, ali kakšna že. Vsi lažemo. A hkrati ne vemo, če je to zares prava pot. Bomo videli, naslednjih štirinajst dni je ključnih,« o skladbi pravi Matevž Šalehar Hamo.

Posneli tudi videospot

Če je zgodba singla in prihajajočega albuma drugačna, nenavadna, mora biti takšna tudi zgodba spota. Spot je pravzaprav del spletnega koncerta 'Iz4Kani', ki so ga H&T2L odigrali decembra iz Kina Šiške.

Izvedba je torej točno takšna, kot je bila v Kinu Šiška in zato drugačna od tiste, ki jo slišite na radiih ali jo boste slišali na albumu.

Foto: Marko Alpner

Skladba Lažnivec Povej ej vam je morda znana. Na albumu '4K', zadnjem, aktualnem studijskem albumu zasedbe Hamo & Tribute 2 Love iz leta 2019, jo najdete v studijski različici pod naslovom Povej ej.

Z njo band napoveduje izid novega albuma, naslovljenega 'Iz4Kani skorlajv'. Gre za skorlajv, akustično, različico albuma '4K'. Band je že kmalu po izidu albuma '4K' skladbe iz njega preoblekel v akustično obleko.

Hamo & Tribute 2 Love so zaradi epidemije material v živo posneli v studiu, brez publike. Album 'Iz4Kani skorlajv' bo izšel  še pred poletjem. Do takrat je tu Lažnivec Povej ej.

Video je na ogled spodaj. 

Starejše novice